BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye allianser i messenger-krigen

AOL åpner sakte opp for at andre skal få sende beskjeder til deres AIM- og ICQ-brukere. Men først skal de snakke med Lotus.

21. aug. 2001 - 13:34
AOLIMUnifiedICQ

I juli i år gikk FCC-fristen ut for AOLs åpning av sine IM-protokoller, uten at AOL hadde noe å vise til.

Men IBM og Lotus snakker de med. Nå har selskapene gått sammen om en test, for å avgjøre om det er trygt å la AIM snakke med Lotus Sametime.

Systemene skal snakke sammen på server-til-server-basis via SIMPLE, eller Session Initiation Protocol for Instant Messaging and Presence Leveraging, en av standardene som er under vurdering av standardiseringsorganisasjonen Internet Engineering Task Force.

AOL har tidligere blokkert en rekke initiativ med mål om å åpne kommunikasjonen mellom IM-systemene, blant annet da New York-selskapet Odigo
lanserte sin klient som lot AIM og ICQ-brukere snakke sammen. Det ble det fort slutt på. Andre, som Jabber og Imici, jobber mot mere avanserte, åpne IM-tjenester, men har også vært utsatt for forsøk på blokkering fra AOL, ifølge PC World.

IETFs arbeidsgruppe har publisert sin RFC, eller Request for Comment i prosjektet, og mer om dette kan du lese på Instant Messaging and Presence Protocol (impp)-gruppens nettside.

Men først skal altså AOL snuse litt på IBM og Lotus´ Sametime-system.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.