Nye apper fra Microsoft-garasjen

Bedriftssentrisk lansering.

Nye apper fra Microsoft-garasjen
Eget Excel-tastatur er blant de nye appene. Bilde: Microsoft

I fjor høst åpnet Microsoft garasje-prosjektet sitt. Det vil si et forum for mindre offisielle applikasjoner, utviklet av Microsoft-ansatte litt på fritiden, litt som sideprosjekter. Applikasjonene er ikke kommersielle, finnes til flere plattformer, og kan fritt testes av brukere.

Garasjen til Microsoft hadde tidligere vært et internt hacke-laboratorium, og i fjor høst ble altså publikum invitert i større grad, med et slipp av flere applikasjoner til iOS, Android og Windows Phone som kunne testes. Noen av appene, for eksempel Next Lock Screen, ble temmelig populære og har fått flere større oppdateringer siden.

Nå er det tid for en ny runde med garasje-applikasjoner, og i denne omgang er de mer bedrft- og produktivitetssentriske.

DevSpace, for eksempel, som lar utviklere som jobber i Visual Studio Online sjekke deler av prosjektet på mobilene sine, i stedet for å måtte bruke en datamaskin. Join Conference gjør det enklere å delta i telefonkonferanser ved hjelp av bare en knapp. Begge disse er tilgjengelige for Windows Phone.

Android får et eget tastatur til Excel-appen, som er mer tilpasset regneark-bruk, med mer fokus på innmating av tall. Appen SquadWatch hjelper venner ha oversikt over hvor deres bekjente befinner seg.

YourWeather er en applikasjon kun for det kinesiske markedet, som både bruker nydelig kinesisk kunst som bakgrunn, og fokuserer på luftkvalitet, forurensning og spådommer for kommende værmessige forhold. Der brukes det maskinlæring og Azure-skyen for å generere frem informasjon.

Det finnes også desktop-sentriske verktøy som Developer Assistant (gjør det lettere å finne spesifikke kode-deler fra relevante biblioteker) og et program for å styre opptil fire pcer med ett mus og tastatur.

Man kan lese mer om prosjektene på denne siden.