Nye eiere i ElTele Vest

ElTele Vest øker tilgangen til lokal infrastruktur som en følge av 12 lokale energiselskap nå kjøper en mindre aksjepost på tilsammen 4 prosent i teleselskapet.

ElTele Vest øker tilgangen til lokal infrastruktur som en følge av 12 lokale energiselskap nå kjøper en mindre aksjepost på tilsammen 4 prosent i teleselskapet.

Den rettede emisjonen betyr at de nye eierne kan slå sine pjalter sammen med Haugaland Kraft, Sunnhordaland Kraftlag og BKK som hver eier en tredel av aksjene i selskapet.

Dette betyr at teleselskapet får tilgang til de nye energiselskapenes føringsveier og infrastruktur, og selskapet vil også benytte seg av disse energiselskapene ved utbygging av nye linjer.

ElTele Vest har planer om å foreta store utbygginger i tiden fremover og derfor er et utvidet samarbeid med nye eiere et viktig strategisk grep. For de lokale energiselskapene vil avtalen kunne bety økt aktivitet og vil med dette se en større fokus på utbygging i distriktene.

Administrerende direktør i ElTele Vest, Ivar Erstad, sier at avtalen er et viktig skritt på veien til å bygge ut linjer til en rekke nye områder på Vestlandet.

- Vi håper å kunne bidra til næringsutviklingen på hele Vestlandet ved å gi bedriftene i landsdelen bedre tilgang til våre høyhastighetsnett, sier Ivar Erstad.

Ved siden av blant annet internettaksess leverer ElTele Vest i dag linjer til datakommunikasjon mellom bedrifter og avdelinger. En videre utbygging på Vestlandet vil gjøre det lettere for bedriftene i området å utnytte mulighetene som ligger i høykapasitets datanettverk.

Kraftverk som nå er eiere i ElTele Vest er; Austevoll Kraftlag, Fitjar Kraftlag, Tysnes Kraftlag, Fjellberg Kraftlag, Finnås Kraftlag, Fusa Kraftlag, Stord Energi, Os Kraft, Skånevik Ølen Kraftlag, Etne El.lag, Kvinnherad Energi, Voss og Omland Energi.

Til toppen