Nye Ericsson lanseres 12. oktober

Ericssons nye toppsjef Sven-Christer Nilsson vil presentere planene for omorganiseringen av Ericsson den 12. oktober i det som flere analytikere kaller for "Oktoberrevolusjonen".

Det må kanskje en revolusjon til for å få skikk på markedets tillit til Ericsson-aksjen. Fra en toppnotering 21. juli på 268 kroner har Ericsson-aksjen falt 44 prosent. Dette kommer på toppen av forsinkelser i nye telefonmodeller, mindre etterspørsel, og fallende markedsandeler, blant annet til fordel for erkekonkurrenter som Nokia og Qualcomm.

Ifølge, Bloomberg News, har Ericsson-aksjen så langt i år økt med fire prosent, mens konkurrenten Nokia har doblet verdien. De siste kvartalstallene viser også betydelig lavere salgsvekst for mobilterminaler enn hos Nokia, henholdsvis 1 og 50 prosent.

Nilsson kommer til å gi sin beskjed den 12. oktober da han vil offentliggjore selskapets nye organisasjon, etter en større konferanse for Ericssonsjefer i San Diego i USA. En ting han kommer til å si er at noen kommer til å flytte til London, ettersom selskapet har skaffet seg nye lokaler i ett av byens mer fasjonable forretningsstrøk. Om deler av ledelsen flytter er slett ikke utenkelig. Nilsson sa til digi.no i sommer at Ericsson uansett vil være et svensk selskap, men at selskapet har en forholdsvis liten del av sin omsetning fra hjemlandet.

- Vi er et internasjonalt konsern, understreket Nilsson, og la til at det ikke er avgjørende hvor ledelsen sitter.

Til toppen