Nye forsøk med Internett på fly

Internett-tilgang fra fly er en potensielt populær tjeneste som har vist seg svært vanskelig å realisere. Boeing skal ha brukt en milliard dollar på sin løsning Connexion som ble faset gradvis ut i fjor høst og forsvant helt forrige nyttårsaften, trass i et redningsforsøk.

    Les også:

Siden har flere amerikanske flyselskap, blant dem American Airlines, Virgin America og Alaska Air Group, innledet prosjekter med tanke på å kunne tilby passasjerene tilgang til Internett.

American og Virgin prøver et WLAN-system etablert av AirCell, som de håper å kunne tilby i løpet av neste år. Denne tjenesten vil legges opp med tanke på å begrense eller sperre for bruken av tale over IP.

Alaska Airlines, som trenger dekning over havområder, prøver ut et omfattende satellittbasert system som også tenkes brukt til en rekke andre formål, både til nytte for besetningen og for å underholde passasjerene.

I forrige uke tok et fjerde amerikansk flyselskap, JetBlue Airways, utvalgte journalister med på en prøvetur for å vise et system de vil kjøre som prøveprosjekt fra og med tirsdag 12. desember. Dette prosjektet tilbyr allmenn Internett-aksess, samt e-post og lynmelding. Partnerne er Yahoo og RIM: For å bruke tjenestene må passasjerene ha enten en Blackberry eller en PC med WLAN. Prøveprosjektet er begrenset til ett bestemt fly, kalt «BetaBlue», av typen Airbus A320.

Til toppen