– Nye kutt hos Sony

1000 kan miste jobben i mobilavdelingen.

– Nye kutt hos Sony
Xperia Z3 er en flott mobiltelefon, men Sonys mobilavdeling sliter fremdeles. Bilde: Sony

Japanske Nikkei skriver at Sony kommer til å kutte ytterligere 1000 stillinger fra sin mobilavdeling, i et nytt forsøk på å redde segmentets økonomi.

Kuttene skal gjelde først og fremst selskapets europeiske og kinesiske kontorer.

Nedbemanningen kommer i tillegg til kuttene som ble kunngjort i oktober i fjor, og som da også omfattet 1000 stillinger, i hovedsak i mobilavdelingen til Sony.

Alt i alt skal planen være å redusere arbeidskraften i selskapets mobilavdeling til 5000 ansatte innen mars 2016. Dette er en reduksjon på 30 prosent.

Det ventes at Sony vil bekrefte kuttene når de legger frem sine kvartalstall den 4. februar.

Det er ingen hemmelighet at Sony har hatt store problemer med sine smartmobiler, som til tross for god mottakelse har vært under knallhardt press fra Apple, Samsung og rimelige kinesiske modeller.

Målet er at mobilavdelingen til Sony skal tjene penger innen 2016, men i mellomtiden forventes det tap. Man regner med at avdelingen vil vise til et tap på rundt 200 milliarder yen i dette finansår, og fortsatt tape penger neste finansår. Det anslås også at antallet solgte smartmobiler dette finansåret vil ligge på 41 millioner enheter, ni millioner mindre enn det opprinnelige målet.

Sony-sjefen Kaz Hirai har allerede snakket om at selskapets TV- og mobilavdelinger vil måtte drives «med forsiktighet» i tiden fremover, mens spillkonsoll- og kameraavdelingene til Sony gjør det godt.