BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye mod-chip'er til Xbox

Spill-leverandører og Microsoft er ikke glade - for nå kommer enda flere hacker-brikker til Xbox.

24. juli 2002 - 10:57

Det er det motsatte av julekvelden for spillprodusentene og Microsoft i disse dager, for snart kommer det enda flere hacker-brikker til spillkonsollen Xbox. Slike brikker har eksistert lenge for begge Playstation-konsoller, og har etter hvert også begynt å sive inn i markedet på Microsofts Xbox.

Slike brikker gjør det mulig å spille kopierte spill og importerte spill, noe spilleverandørene ikke liker. Mange spillere mener det må være deres menneskerett å benytte sikkerhetskopier av de sårbare CD-platene, mens industrien stort sett profilerer seg med synspunktet at all kopiering sannsynligvis er piratkopiering.

digi.no har omtalt fenomenet før:

Millionpremie for lovlig Linux på Xbox
Vi kjøper spill for 230 milliarder
Spillkonsoller blir hackernes nye mål
Xbox er cracket for piratspill
Sony: - Spillkrigen er over - vi vant
Xbox-emulator er trojansk hest
En av fem nordmenn spiller dataspill
GameCube og Xbox snart utsolgt

Neste uke kommer det enda flere brikker til Xbox. Brikkene X-ecuter og Messiah X skal ifølge en melding på en av de store modchip-leverandørenes nettsteder, bli lansert før utgangen av juli.

Messiah X.
Messiah X.

Messiah X er en andregenerasjons 11-lednings mod chip som kan spille kopierte spill, importerte originalspill, den har automatisk valg av bios, den skrur av Macrovosions kopibeskyttelse ved DVD-spilling, og kan spille DVD-er fra alle regioner.

Messiah-X funker med alle Xbox-modeller fra alle regioner.

X-ecuter er en én-ledningsbrikke, noe som dessverre ikke betyr at installatøren bare trenger å lodde én gang - men brikken er laget for å passe på Xbox' hovedkort. Når du får den på plass der, må du lodde ni punkter og feste en ledning, men det hevdes likevel at denne brikken er enklere å installere for noviser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.