Nye Napster er ganske bra

Den nye versjonen av Napster skal ha penger for abonnement, og tilbyr bare rettighetsklarert musikk. Det funker visst sånn passe bra, mener én tester.

"Den nye Napster - lik den gamle, men uten noen av låtene!" Slik starter gjennomgangen av Napster, postet av en anonym betatester på MP3Newswire.com.

Den nye utgaven av Napster er nå i beta-testing, etter at rettssaker sørget for å stenge den svært populære musikkbytte-tjenesten ifjor. Nå begynner de første rapportene om den nye versjonen å sive ut, og en av de grundigste er sendt til MP3Newswire av en anonym tester som bare er sånn passe fornøyd.
Det mest positive han eller hun har å si om tjenesten er at den fortsatt fungerer som et lite "samfunn" for de som bruker den. Du går inn på andres harddisk, sender dem beskjeder og chatter i vei mens du leter etter musikk.


Og nettopp den siste biten er det som gjør testeren litt betenkt. Det er altfor lite musikk på "nye Napster" slik tjenesten ser ut i testutgave, og det er også et problem at ødelagte musikkspor og stoppede nedlastinger fortsatt florerer. En kan heller ikke forhåndslytte til musikken, den må lastes ned før en vet hva en har.

Til gjengjeld fungerer teknologien, til forskjell fra plateselskapenes nylig lanserte MusicNet- og pressplay-tjenester, skriver testeren.

Som ventet er det ikke gjort noen forsøk på å forenkle kopiering og brenning eller overføring av musikken til CD-er eller MP3-spillere. Du kan heller ikke søke isolert etter MP3-filer

Det påpekes også problemer med å søke spesifisert etter genre, noe som kanskje kan komme godt med om tjenesten får mange brukere.

Testeren advarer Napster mot å lansere før de har noe å komme med: hvis de går i gang uten å ha en større prosentandel av musikkinnholdet i verden, vil det gå galt. Hvis de blokkerer muligheten til å flytte filer til andre lagrings- eller avspillingsmedier, vil de gjøre livet hardt for seg selv, skriver vedkommende. På den andre siden: Testeren konkluderer med at Napster kan ha funnet en vinnerformel i og med at de har holdt seg så tett opptil den gamle utgaven.

Til toppen