Nye Nokia-mobiler får Opera

Den norske nettleseren blir standard i X-familien.

Nye Nokia-mobiler får Opera
Opera og Microsoft-tjenester står i sentrum. Bilde: Nokia

De rimelige X-smartmobilene til Nokia får nå Opera-nettleser som standard. Nokia X og X2 er to enkle mobiler til hyggelige priser, rettet først og fremst mot nye markeder.

Nokia X2 ble bekreftet i dag, og som de tidligere telefonene i serien bygger den på Android-operativsystem, men med omfattende tilpasning av grensesnittet. Brukeropplevelsen minner mye om Windows Phone, med et grensesnitt basert på fliser, og de fleste av Microsofts tjenester er i fokus. Samtidig følger det ikke med Google-tjenester.

Også Opera er altså forhåndsinstallert, og med sin Opera Turbo-tjeneste egner nettleseren seg meget godt til bruk i nye markeder. Turbo sørger for at data komprimeres, slik at det koster mindre å surfe på nettet, samtidig som sidene lastes inn raskere. Resultatet er både kostnadsbesparelse og raskere surfing, noe som er relevant for land med dårligere infrastruktur.

Tjenester som Discover og Speed Dial følger også med, og er behjelpelige med å finne frem til relevant informasjon og organisere interessante nettsider.

Selve Nokia X2 er en svært fargerik mobil, i beste Nokia-tradisjon, med gjennomsiktig ytre skall. Den bygger på en 1.2 GHz Snapdragon-prosessor med to kjerner, skjermen er 4.3 tommer stor, og kameraet tar bilder i 5 megapiksler. Det er også et frontkamera som egner seg godt til Skype-samtaler. X2 har også støtte for to SIM-kort.

I tillegg til Opera følger det med tjenester som OneDrive, Outlook, Bing, Xbox-spill og OneNote. Here Maps er også forhåndsinstallert og kan brukes uten internett-tilkobling.

Nokia X2 skal koste 99 euro (822 kroner), uten eventuelle avgifter, og skal være øyeblikkelig tilgjengelig i utvalgte markeder.

    Les også: