Nye Office får ny oppdateringsmodell

Bedre tilpasset store bedrifter.

Nye Office får ny oppdateringsmodell
Office 2016 kommer 22. september. Bilde: Microsoft

Det er ikke så lenge siden det dukket opp rykter om at Office 2016 slippes i september, og nå bekrefter Microsoft dette.

22. september er altså datoen for den offisielle utrullingen, og Microsoft oppklarer nå en del detaljer rundt hvordan den vil foregå.

Det kanskje viktigste er hvordan oppdateringer til den nye Office-pakken vil håndteres fremover.

Ikke ulikt Windows 10, som vil oppdateres jevnlig med nye funksjoner og forbedringer, vil også Office 2016 være et mer dynamisk produkt som stadig oppdateres.

Jevnlige sikkerhetsfikser

Kunder med abonnement på Office 365 ProPlus, altså volumlisensierings-løsningen, vil få såkalte «current branch» av pakken den 22. september, som altså innebærer en oppdatering til Office 2016. Disse abonnentene vil også få alle oppdateringer og fikser med en gang de er tilgjengelige.

Les også: Microsoft-støtte for nye Apple-dingser

Det introduseres også en ny oppdateringsmodell for bedrifter, kalt «current branch for business», der abonnenter vil få tre samlede oppdateringspakker per år med nye funksjoner, samt jevnlige, månedlige sikkerhetsoppdateringer. Dette er tilpasset bedrifter som gjerne venter litt med å rulle ut nye versjoner av Office, og Office 2016 vil rulle ut til disse i februar neste år, da komplett med alle sikkerhetsfikser som slippes i mellomtiden.

Microsoft skriver at de har hørt på IT-avdelinger og bygger nå inn støtte for BITS (Background Intelligent Transfer Service), som gjør det enklere å kontrollere nettverkstrafikken ved utrulling og lettere administrasjon.

Det er også lagt inn støtte for bedre sikkerhetsverktøy og autentisering av brukere.

Office 2016 i seg selv er kanskje ikke en revolusjonerende oppdatering, men har mange nyttige funksjoner for brukere som fokuserer på samarbeid innad i bedriftene, bedre søkemuligheter og diverse justeringer i grensesnittet.

Les også: Endelig skikkelig Office på Mac

Mac-versjonen av pakken ble sluppet i juli, og Microsoft kunngjorde i går at de også vil oppdatere Office på iOS til å støtte iPad Pro og iOS 9.

Brukere som har testet Office 2016 via preview-programmet vil bli bedt om å oppdatere til fullversjon eller avinstallere pakken, som vil samtidig miste mye av funksjonaliteten i løpet av høsten.