Nye og kraftigere Mac-modeller

Apple har denne uken lansert flere nye Macintosh-modeller, både når det gjelder servere, bærbare og stasjonære modeller. Samtidig kutter Apple som ventet prisene på de eldre modellene.

Apple lanserte denne uken flere modeller rundt den nye 333 MHz PowerPC G3-prosessoren. Dette gjelder ikke minst en ny Macintosh Server. Standardutgaven av serveren er i tillegg til prosessoren, utstyrt med 1 MB sekundært hurtigminne, 128 MB synkron DRAM, to 9 GB Ultra-Wide SCSI-disker, en 24X CD-ROM og et 10/100Base-T nettverkskort. Alle stasjonære, G3-baserte maskiner støtter 768 MB med minne.

Serveren leveres med Mac OS 8.1 og AppleShare IP 6. Denne nyeste utgaven av AppleShare inkluderer et sett med nettverkstjenester, systemadministratorverktøy og sikkerhetsegenskaper som gjør det enklere for administratorer å støtte nettverkstilknyttede systemer. Via SMB-protokollen (Server Message Block) kan man dele filer med Windows 95/98 og NT-klienter, og AppleShare IP 6 kan også la seg registrere sammen med en WINS-server (Windows Internet Name Service) for å inkluderes i et Windows NT-basert intranet.

Prisen på denne utgaven forventes å bli 4.599 dollar.

Også Apples vanlige, stasjonære Macintosh-linje har fått et tilskudd gjennom den nye PowerPC-prosessoren. Maskinen, utstyrt med 128 MB RAM, en 9 GB UW-SCSI-disk, ATI Rage Pro Turbo 2D/3D-kort og 2 EIDE/ATA (Enhanced Integrated Drive Electronics/Advanced Technology Attachment) diskkontrollere, vil koste 2.999 dollar. For 400 dollar ekstra kan man få med en DVD-ROM-spiller og et MPEG-2-kort (Motion Picture Experts Group) for videodekoding. Det er også mulig å få levert et IEEE 1394/Firewire-kort til maskinen for 299 dollar.

Den siste store maskinnyheten denne uken er en ny bærbar Mac PowerBook. Denne er utstyrt med en G3-prosessor med klokkehastighet på mellom 233 og 300 MHz, 14 tommers TFT-skjerm (Thin Film Transistor), ATI Rage LT PRO skjermkort med 4 MB minne, samt 2 GB harddisk og 20X CD-ROM-spiller. Systemminnet er på 32 MB, men det kan utvides til 192 MB. Inkludert er også et 56 kbps modem og 10 Mb Ethernet-kort. Prisen starter på 2.799 dollar. Det er også mulig å få levert modellen med 4 eller 8 GB harddisk og DVD-spiller istedenfor CD-ROM.

Til toppen