Nye Pentium II-brikker tilgjengelige i dag

Celeron og de to første Pentium II-prosessorene for høyytelses PC-er og mindre servere, er nå klare for levering, og vil bli offisielt lansert onsdag kveld, norsk tid. Samtidig kuttes prisene på de nåværende prosessorene.

Lanseringen av de nye prosessorene i Pentium II familien vil foregå i San Francisco i kveld, norsk tid.

De nye prosessorene skiller seg fra de øvrige Pentium II-brikkene ved at de er beregnet for andre kunder enn de som hittil har kjøpt Pentium II.

Celeron er en lavprisprosessor med begrenset ytelse. En sammenlikning av ytelsen mellom Celeron 266 MHz og Pentium MMX 233 MHz basert på en rekke tester Intel offentliggjør, viser at Celeron har mellom 5 og 17 prosent bedre multimediaytelse og mellom 26 og 37 prosent bedre flyttallsytelse enn Pentium MMX-prosessoren. Resultatene i heltallstestene var svært variable, i en test var Pentium MMX prosessoren 17 prosent raskere, i en annet vant Celeron med 38 prosent.

De to andre Pentium II-prosessorene som blir lansert i dag, er i første rekke beregnet for kraftige PC-er og mindre servere. Disse prosessorene leveres nå i en 350 MHz- og en 400 MHz-utgave, og er de raskeste prosessorene Intel noensinne har levert. Ytelsen på en Pentium II 400 MHz skal være opptil 20 prosent høyere enn for en Pentium II 333 MHz. Dette er også de første prosessorene fra Intel som støtter den nye 100 MHz systembussen til Intel. Denne gir større båndbredde mellom prosessor, minne og periferienheter som grafikkort og diskkontrollere.

Prosessorene som blir lansert i dag, er fortsatt beregnet for Intels Slot 1 grensesnitt. En 400 MHz Pentium II prosessor for Slot 2 grensesnittet vil ifølge Intel komme i løpet av sommeren.

Prisene på disse nye prosessorene er ikke offentliggjort ennå, men ifølge CNET vil prisene bli 800 dollar for Pentium II 400 MHz, 609 dollar for 350 MHz utgaven og mellom 104 og 152 dollar for Celeron. Alt i kvanta på 1000 enheter.

Ifølge CNET vil Intel i forbindelse med denne lanseringen, kutte prisene på sine eldre prosessorer. Pentium II-prosessorene vil bli mellom 27 og 35 prosent rimeligere. 333 MHz-utgaven vil koste 484 dollar, 300 MHz-utgaven vil koste 368 dollar, 266 MHz-utgaven vil koste 242 dollar og 233 MHz-utgaven vil gå for 194 dollar. Alle Pentium MMX-prosessorene vil heretter koste under 100 dollar stykket.

Også disse prisene gjelder for kvanta på 1000 enheter. Prisene fra forhandleren vil nødvendigvis være høyere.

Til toppen