FORBRUKERTEKNOLOGI

Nye rykter om virtuell verden fra Google

Et amerikansk universitet tester nå ut noe som kan være en Second Life-konkurrent fra Google.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. sep. 2007 - 13:41

En ny, lukket tjeneste ved Arizona State University har fått ryktene om en virtuell verden fra Google til å blusse opp igjen. Slike rykter har kommet og gått helt siden i fjor.

Den lukkede tjenesten, som er tilgjengelig for universitetets studenter her, inviterer studentene gjennom et spørreskjema til en applikasjon utviklet av et stort Internett-selskap og gir hint om at tjenesten er relatert til sosiale nettverk, 3D-modellering og dataspill. Tjenesten kalles «My World».

    Les også:

Arizona State University har ifølge bloggen Google Operating System hatt et svært tett forhold til Google. Universitetet skal bruke mange Google-systemer internt, det skal ha levert bildene til Google Mars-prosjektet og Google har et kontor på universitetets campus i Tempee. Dessuten skal flere Google-ansatte fungere som gjesteforelesere ved universitetet.

Google har på mange måter allerede lagt forholdene til rette for en virtuell verden gjennom selskapets Google Earth-program, som blant annet har støtte for innebygde 3D-modeller av bygninger. Denne løsningen kan helt sikkert også brukes til å lage avatarer.

Flere bilder av de innledende sidene til My World finnes her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.