Nye seriøse anvendelser til Compaqs hånd-PC

Repertoaret til Compaqs hånd-PC iPaq er utvidet med en Siebel-klient, en Java-klient og hjelpemidler for å håndtere Powerpoint-presentasjoner.

Kundepleieleverandøren Siebel Systems Inc har laget en klient for brukere av Pocket PC-apparater, kalt Siebel Sales Handheld. Klienten gir tilgang til Siebels e-handelssuite fra iPaq og liknende maskiner, over trådløst samband. Den er tilgjengelig umiddelbart, og gir utvidede muligheter i forhold til den spesialiserte nettleseren Siebel Wireless som også er tilgjengelig på Pocket PC.

Insignia Solutions har laget en løsning kalt JeodeRuntime som åpner for nye løsninger både for bedrifter og enkeltpersoner. Klienten innebærer at bedrifter kan nytte Java til å skreddersy informasjon til medarbeidere på farten som er utstyrt med Pocket PC-maskiner som iPaq. Enkeltpersoner kan nytte JeodeRuntime til å kjøre Java-baserte Internett-tjenester, blant annet børsinformasjon. Klienten selges for så vidt under 20 dollar og kan lastes ned fra Compaqs "handango"-side.

Powerpoint-brukere får to nye hjelpemidler til sin iPaq. Den første gjelder alle Pocket PC-er og er dessuten gratis: iPresentation Mobile Converter fra Presenter Inc. Programmet konverterer Powerpoint-presentasjoner slik at du kan vise dem i breddeformat på en Pocket PC. Det kan lastes ned fra denne siden på selskapets nettsted. Konvertereren er et biprodukt av Presenters svært omfattende iPresentation Suite, en løsning for bedrifter der Powerpoint brukes mye. Suiten forenkler arbeidet med å skape avanserte presentasjoner - for eksempel med lyd og animasjoner. Den gir verktøy for å samle presentasjoner i én sentral katalog og styre dem derfra. Suiten gir dessuten oversiktlige distribusjonsløsninger, også slik at brukere på farten kan hente ned det de trenger av presentasjonsmateriale, enten de bruker bærbar PC eller Pocket PC.

Det andre nye hjelpemidlet for Powerpoint-brukere er et PC-kort fra Colorgraphic Communications Corporation, kalt Voyager VGA. Dette var opprinnelig utviklet som et middel til å vise Powerpoint-presentasjoner fra Windows CE-apparater med spor for PC-kort type II. Colorgraphic har nå utviklet drivere slik at det også kan brukes på en iPaq. Prisen er foreløpig satt til 195 dollar. Du stapper Voyager VGA-kortet i PC-kortjakken til en iPaq og kopler den til en projektor. Presentasjonen vises i 800 ganger 600 punkter, med 256 farger.

Til toppen