BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye Spotify-brukere må ha Facebook- konto

Svært tett samarbeid mellom de to tjenestene.

Spotify forutsetter at nye brukere har eller oppretter en Facebook-konto.
Spotify forutsetter at nye brukere har eller oppretter en Facebook-konto.

Facebook-gründer og toppsjef, Mark Zuckerberg, kunngjorde i forrige uke et samarbeid mellom hans sosiale medietjeneste og den svenske musikktjenesten Spotify. Sistnevnte tilbys i sju-åtte europeiske land. I juli ble tjenesten også åpnet i USA.

Resultatene av samarbeidet mellom Facebook og Spotify er nå fullt synlige. Den kunngjorde applikasjonen som forteller Facebook-venner om all musikk man lytter til i Spotify, er allerede tatt i bruk av noen. Den offisielle hensikten med det hele er at brukerne lettere skal kunne oppdage ny musikk. Lokkemiddelet skal være helt gratis musikk.

Men mange sier allerede at de ikke vil bruke appen fordi de vil ha sine «guilty pleasures» for seg selv.

Det er likevel ikke dette alene som har fått en del nå til å mene at Spotify beveger seg i helt feil retning.

En del melder nå at de har sagt opp Spotify-abonnementet sitt fordi tjenesten nå krever at alle nye Spotify-brukere må ha en Facebook-konto. Ikke fordi de selv blir berørt i denne omgang – endringen skal ikke ha noen betydning for eksisterende brukere, men som en reaksjon på at det de mener er et tegn på dårlig dømmekraft fra Spotify-ledelsen.

I en uttalelse som er gjengitt i flere amerikanske nyhetsmedier, sier en representant for Spotify at det virket logisk å integrere innloggingen til Spotify og Facebook fordi de fleste av Spotify-brukerne allerede har en Facebook-konto.

– Tenk på det som et virtuell pass, designet for å gjøre opplevelsen enklere, med ett færre brukernavn og passord å måtte huske. Du trenger ikke logge deg på Facebook, og dersom du velger å gjøre dette, kan du alltid kontrollere hva du deler og ikke deler ved å endre Spotify-innstillingene til enhver tid, heter det i uttalelsen.

Det er mange nettsteder som tillater innlogging via for eksempel brukerens Facebook-konto, Twitter-konto eller Google-konto. Men det er ikke mange store og kjente tjenester som ikke gir brukerne mulighet til å velge mellom i alle fall noen alternativer.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.