FORBRUKERTEKNOLOGI

Nytt armbånd fra Amazon måler lykke

Teknologiselskapet Amazon avduket torsdag et armbånd som ikke bare måler aktivitet, men som også vurderer hvor lykkelige brukerne er ut fra stemmene deres.

Selskapet Amazon avduket torsdag et armbånd som ikke bare måler aktivitet, men som også vurderer hvor lykkelig brukerne er ut fra stemmene deres.
Selskapet Amazon avduket torsdag et armbånd som ikke bare måler aktivitet, men som også vurderer hvor lykkelig brukerne er ut fra stemmene deres. Bilde: Pressefoto
28. aug. 2020 - 08:37

Amazon Halo kombinerer data samlet inn av de mange sensorene på armbåndet med kunstig intelligens for å gi brukerne en tilbakemelding på deres fysiske og mentale helse, opplyser teknologigiganten.

– Tross en økning i digitale helsetilbud og apparater de siste ti årene, har vi ikke sett en tilsvarene forbedring i amerikanernes helse, sier selskapets helserådsgiver Maulik Majmudar i en uttalelse.

Han sier armbåndet bruker Amazons kunnskap om kunstig intelligens og maskinlæring til å tilby kundene en ny måte å oppdage, tilpasse og opprettholde sine gode helsevaner.

Amazon Halo er en utfordrer til Apple Watch og Fitbit, som begge gir brukerne data om blant annet aktivitetsnivå og søvnmønster, og er i første omgang tilgjengelig i USA.

En mikrofon på armbåndet analyserer «positiviteten og energien» i folks stemme for å vurdere hvor glade, triste, trøtte eller oppspilte de er, opplyser selskapet, som legger til at mikrofonen kan skrus av med en knapp.

Fortsatt fersk statsråd for forskning- og høyere utdanning, Oddmund Hoel, vil at de nye sentrene både skal utvikle og ta i bruk ny kunnskap.
Les også

Nå er KI-milliarden lyst ut: − Vi må få det ned på jorda

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.