JUSS OG SAMFUNN

Nytt fengslingsmøte for Julian Assange

Det skal være nytt fengslingsmøte for Julian Assange i London mandag. WikiLeaks-grunnleggeren ventes å delta via videolink.

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange står i fare for å bli utlevert til USA, der han er tiltalt for spionasje. Saken skal behandles i februar.
WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange står i fare for å bli utlevert til USA, der han er tiltalt for spionasje. Saken skal behandles i februar. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanp
18. nov. 2019 - 13:52

USA krever Assange utlevert for brudd på spionasjeloven gjennom publisering av store mengder graderte amerikanske diplomatiske og militære dokumenter.

I februar skal en britisk domstol behandle Assanges klage på beslutningen om å utlevere ham.

48-åringens advokater har tidligere bedt om utsettelse, fordi de trengte mer tid på å forberede seg, men dette ble avslått i oktober.

Assange søkte i 2012 tilflukt i Ecuadors ambassade i London for å unngå å bli utlevert til Sverige, der han var anklaget for seksuelle overgrep.

Han ble pågrepet i april i år da Ecuador trakk tilbake beskyttelsen.

I februar er det satt av fem dager til behandling av utleveringssaken.

Klokken 14 tirsdag vil svensk påtalemyndighet holde en pressekonferanse om utviklingen i Assange-saken.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.