BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt godt Apple-kvartal

Apple la etter at børsene stengte onsdag fram et overskudd for fjerde fiskalkvartal på 111 millioner dollar, opp fra 106 millioner dollar året før, eller litt bedre enn forventningene.

Frode Eriksen
14. okt. 1999 - 10:48

I september sendte Apple ut et varsel om at selskapet neppe ville gjøre det like bra i fjerde kvartal som beregnet tidligere i år. Apple oppjusterer resultatet noe i forhold til dette varslet, og sier nå at en likevel ikke regner med mangel på komponenter slik at julesalget skal kunne gå etter planen.

Apple solgte i kvartalet for 1,34 milliarder dollar, ned 14 prosent fra samme periode i fjor. Kursutviklingen på Apple-aksjen på Nasdaq har i år økt fra rundt 40 dollar til et nivå tildels godt over 60 dollar etter sommeren. Ved børsslutt onsdag ble Apple-aksjen omsatt for 64 dollar etter en liten nedgang.

Selskapet har nå inkludert IBM som leverandør av mikroprosessorer til Apples raskeste datamaskin G4, ettersom Motorola bare har klart å levere halvparten av behovet. Leveransene av G4 på 500 Mhz blir utsatt til tidlig neste på på grunn av mangel på mikroprosessorer, for IBM kan ikke levere før neste år selv om avtalen allerede er signert.

Konsernsjef, Steve Jobs, sier i en melding fra selskapet at en nå har problemene bak seg. Blant de gode nyhetene er ordrereserver på 900 millioner dollar, som i hovedsak er knyttet til de nyeste og raskeste maskinene, i iMac og iBook-familiene. Allerede har selskapet bestillinger inne for 300.000 bærbare iBook-maskiner, mens produksjonskapasiteten ligger på rundt 250.000 per kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.