Nytt gratis-verktøy for MMS-meldinger

Neste generasjons multimediemeldinger til mobilen vil inneholde videosnutter, grafikk og lyd. Og nå skal det bli enklere å lage dem selv.

Neste generasjons multimediemeldinger til mobilen vil inneholde videosnutter, grafikk og lyd. Og nå skal det bli enklere å lage dem selv.

Nå kan du laste ned en gratis plugin for publiseringsverktøyet Adobes GoLive 6, og med den kan du enklere lage MMS-meldinger.

MMS-utviklersettet er laget av Nokia, som har lagt det ut for nedlasting på sine Forum-sider. Verktøyet lanseres litt over en måned etter at SonyEricsson la ut sitt program MMS Composer til nedlasting. Dette programmet er frittstående og skal også gjøre det enkelt å lage slike meldinger for mobilen.

Les også


I en pressemelding fremholder Adobe og Nokia at det dreier seg om det første visuelle utviklingsverktøyet for slike multimediemeldinger, som spås å bli en melkeku for teleoperatører og innholdsleverandører i fremtidens mobilmarked. Verktøyet kommer med et eget visningsprogram som emulerer en MMS-telefon.

Verktøyet skal gjøre det enkelt å lage SMIL-presentasjoner som senere kodes til MMS-fomatet og klargjøres til levering til MMS-kompatible mobiltelefoner.

Pressemeldingen snubler litt ved at den henviser til at verktøyet er perfekt for å lage MMS-innhold til Nokia-telefoner. Nokia har så langt ikke en eneste MMS-telefon tilgjengelig for salg, noe derimot konkurrenten Ericsson har hatt en stund.

Til toppen