Nytt kamera med høy oppløsning

Kodak lanserte nylig DC260 i Norge, et digitalt kamera med 1,6 millioner reelle billedpunkter og opptil 6x kombinert zoom.

Kodaks nyeste kamera har en rekke nye funksjoner i forhold til forgjengeren, DC210. Brennvidden er utvidet til noe som ville tilsvare 38-115 mm på et 35 mm kamera. Kameraet er utstyrt med 3x optisk forstørrelse, som kan gå "enda nærmere" ved hjelp av den digitale zoomen.

Vær likevel klar over at digital zoom er basert på det optiske bildet, og at man kan gjøre nøyaktig den samme effekten i for eksempel PhotoShop.

Maksimal oppløsning er 1535 x 1024 reelle piksler, mens standardoppløsningen er 768 x 512 piksler. Det er også mulig å ta bilder med en oppløsning på 1152 x 768 piksler.

Kameraet har relativt rask bufring av dataene, det er mulig å ta opptil åtte bilder med standardoppløsning med en hastighet på tre bilder i sekundet. Kameraet er også utstyrt med en ti sekunders selvutløser.

DC260 har en skriptfunksjon som gjør at man forhåndsprogrammere kameraet med en rekke forskjellige typer informasjon, inkludert tidspunkter man ønsker at kameraet skal ta bilder. Man kan også legge inn beskjeder til fotografen, for eksempel beskjed om hva slags bilde man ønsker at skal tas neste gang. Dette skal være nyttig for blant annet eiendomsmeglere som ønsker å ta bilde av de samme typer motiver i forskjellige boliger, for eksempel bad, kjøkken osv.

Bildene lagres på et 8 MB minnekort som kan lagre opptil 95 bilder av standardkvalitet. Det er også mulig å kjøpe flere minnekort som rommer opptil 20 MB. Bildene kan overføres til datamaskinen ved hjelp av USB- eller seriellkabel, infrarødt (IrDA) eller en spesiell PCMCIA-adapter for minnekortet.

Kameraet blir drevet av vanlige batterier, men det følger også med en kabel for tilknytning til strømnettet.

Med kameraet følger det endel forskjellig programvare for Windows 95 og NT, men det skal også være mulig å bruke kameraet sammen med Mac-maskiner.

Ifølge Preben Duus Haanes ved den norske distributøren av Kodaks digitale kameraer, Daguerre Distribusjon, er den veilende prisen på DC260 i Norge i overkant av 10.000 kroner eks. mva.

digi.no kommer tilbake med en grundigere omtale av kameraet etter at vi har testet det.

Til toppen