Nytt kamera muliggjør videokonferanse fra PCen

Amerikanske Polycom senker terskelen for videokonferanse.

Tandbergs konkurrent i USA, Polycom, lanserer nå et eget kombinert kamera med prosessor for montering på PC-en. Utstyret skal åpne for videokonferanse på direkten.

Selskapet melder at de starter leveringen av de første integrerte desktop videokommunikasjons-apparatene, den såkalte ViaVideo modellen. I henhold til selskapet er dette den første enheten som muliggjør interaktiv video- og lydkommunikasjon fra en desktop eller laptop PC. Forutsetningen er at PC-en har en bredbånsdstilknytning.

Enheten er liten nok til å være mobil og kombinerer en multimedia prosessor og et kamera i en enhet. Tilkoblingen til PC-en skjer via kabel til en ordinær UBS port. Dette gjør at man ikke skal trenge å installere ett eget kort i maskinen for videokommunikasjon.

Etter installeringen av kameraet, innlegging av basisprogramvare og under forutsetning av bredbåndstilknytningen kan brukeren foreta oppringninger med video og overføre inntil 30 bilder i sekundet. ViaVideo har også mikrofon og egenutviklet teknologi for lydgjengivelse. I henhold til selskapet skal man på denne måten unngå ekkoeffekter.

Prisen på utstyret vil i USA ligge på 599.00 dollar.

I en pressemelding fra selskapet sier Bob O`Donnell, utviklingsdirektør ved selskapet IDC, at utstyret tar kommunikasjon opp på ett nytt nivå fordi man nå kan komme nærmere samtalepartneren enn man kan med konferansetelefoner, telefonsvarere eller e-mail. Tidligere har slike løsninger vært kjennetegnet av dårlig bildekvalitet. Dette skal med denne løsningen ikke lenger være tilfelle.

- Det er ikke tvil om at man kan høste store fordeler av interaktiv videokommunikasjon. For første gang kan folk ringe opp videosamtaler direkte fra sin egen maskin. Det fascinerende med ViaVideo er at utstyret kan øke produktiviteten i alle typer virksomheter, bidra til bedre team-arbeid og spare bedriftene for mye tid og penger, sier Craig Malloy, lederav Polycoms visual communications divisjon, i samme pressemelding.

ViaVideo kommer med Philips TriMedia multimedia prosessor, som er inkludert for å avlaste prosessoren i PC-en. Dette skal ifølge selskapet muliggjøre at brukeren parallelt kan kjøre de vanlige programmene uten redusert kapasitet.

ViaVideo er i overenstemmelse med H.323, standarden fra International Telecommunications Union (ITU) for real-tids multimedia kommunikasjon, og er dermed kompatibel med andre standardbaserte videokommunikasjonsløsninger på markedet.

Til toppen