BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt multimediesenter for stuebruk

Et komplett system for avspilling av ulike medietyper i stuen, er noe mange ønsker seg. Kanskje MediaReady 4000 er løsningen?

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2003 - 12:17

MediaReady 4000 er en såkalt set-top-boks, altså en enhet på størrelse med en videomaskin, som kan monteres i nærheten av tv-en. Den blir vist fram denne uken under Comdex-messen i USA.

    Les også:

Enheten, som er basert VIA Technologies' EPIA M10000 Mini-ITX hovedkort og Video Without Boundaries' Linux-baserte operativsystem, MediaReady Convergence Software Suite. Den kan dermed tilby brukeren avspilling av DVD, CD, MP3, MPEG-1, MPEG-2 og MPEG-4, i tillegg til nettleser, e-post og en karaokefunksjon, kan hente data som enten er lokalt lagret eller via et av de mange høyhastighetsgrensesnittene enheten støtter. Dette inkluderer FireWire, USB2.0 og Fast Ethernet. Bildet fra MediaReady 4000 kan hentes ut via RCA eller S-Video-utgangene. Enheten støtter både PAL og NTSC.

- Den rike funksjonaliteten i det kompakte hovedkortet fra VIA flytter ytelsen og fleksibiliteten til en PC inn i stuen, Richard Brown, en visepresident for markedsføring ved VIA Technologies i USA, i en pressemelding.

MediaReady 4000 har en integrert VIA C3-prosessor og hovedkortet er utstyrt med VIAs CLE266-brikkesett som har en innebygd MPEG-2-dekoder.

Multimediesenteret vil ikke markedsføres som et produkt fra VIA eller VMB, men selges under andre merkenavn. Hvilke dette blir, er foreløpig ikke kjent, men VMB forventer at enheten vil være å finne i butikkhyllene, i hvert fall i USA, i år.

Forventet utsalgspris for MediaReady 4000 er 198 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.