Nytt nettgalleri for norsk kunsthåndverk

Nytt nettgalleri for norsk kunsthåndverk

Elisabeth Mølbach har åpnet et nettgalleri for norsk kunsthåndverk: artwearshop.no.

I en pressemelding sendt per e-post skriver Mølbach at norsk samtidskunst får tidvis bred presentasjon i norske media, men at det meget sjelden dreier seg om norsk kunsthåndverk.

– Et utall av dyktige kunsthåndverkere sitter rundt i det ganske land på sine atelierer og verksteder og får sjelden vist sine produkter i det offentlige rom. Kun ved år om annet å delta på en utstilling eller et kunsthåndverksmarked får de oppmerksomhet fra omverdenen. Dette til tross for at norsk kunsthåndvert holder et meget høyt nivå, både kunstnerisk og håndverksmessig, og ofte premieres i internasjonale konkurranser og kjøpes inn til museer i mange land, skriver hun.

Hun mener at det nye virtuelle galleriet på Internett vil endre dette radikalt: Kunsthåndverk gjøres synlig og tilgjengelig for de aller fleste. Man kan sitte ved sin datamaskin og ta seg en «kunstpause» når som helst og hvor som helst.

– Som navnet tilsier viser Artwearshop kunst man kan iføre seg, nemlig smykker og tekstiler. En viktig årsak til at galleriet begrenser seg til disse formene er fordi de egner seg meget godt til å sende i posten til interesserte kjøpere over hele landet. Ja, som i et hvilket som helst annet galleri er det også hos Artwearshop mulig å kjøpe de utstilte gjenstandene.

På åpningsutstillingen vises smykkekunst av Torill Vrålstad (Oslo), Dick Monshouwer (Vesterålen), Cathrine Schei (Fredrikstad) og Ingrid Larssen (Vesterålen), og tekstilkunst av Cathrine Rasmussen (Hakadal) og Anne-Line Iversen (Oslo).

I tillegg til selve nettstedet, tilbyr artwearshop.no et nyhetsbrev.

Til toppen