Nytt sosialt nettverk til Windows Phone

Pinterest-appen er nå ute.

Nytt sosialt nettverk til Windows Phone
Bilde:

Det er en kjent situasjon at Microsofts mobile operativsystem, Windows Phone 8, fortsatt henger etter når det gjelder utvalget av applikasjoner, sammenlignet med konkurrenter som iOS og Android.

Situasjonen blir imidlertid stadig bedre ved at flere relevante og viktige applikasjoner ankommer Windows Phone-plattformen.

Det nyeste tilskuddet er Pinterest, nettstedet som lar brukerne dele interesser og kuriositeter via et felles brett-aktig system.

Den offisielle Pinterest-appen er nettopp blitt sluppet til Windows Phone 8 og 8.1. Fra før finnes det dedikerte apper for tjenesten for iOS og Android.

Det ser imidlertid ut til at opplevelsen er noe begrenset per i dag. Pinterest-appen er tydelig merket med beta-status, og er først og fremst en snarvei til den mobilsentriske nettsiden til nettverket. Det er lagt inn noen Windows Phone-spesifikke funksjoner, men opplevelsen er ikke spesielt integrert med operativsystemet.

Ifølge Engadget vil Pinterest lytte til tilbakemeldingene, og videreutvikle appen i tiden fremover.

Pinterest melder samtidig at de ruller ut en mer avansert søkefunksjon til sin nettside (den har allerede vært tilgjengelig på iOS og Android). Det nye søket er mer kontekstsensitivt og bidrar til mer konkrete forslag når man søker etter nøkkelord.

Det skal sies at noen app-utviklere velger samtidig å trekke sine applikasjoner fra Windows Phone. For eksempel svenske Nordea, som forteller rett ut at det er en liten minoritet av brukerne deres som benytter seg av Windows Phone, og butikkjeden 7-11, som ikke oppgir en offisiell grunn til at de tar bort appen.