Nytt styre skal velges i Birdstep

- Det skal innkalles til generalforsamling mot slutten av september, sier administrerende direktør Olaf Vethe. Eneste punkt på dagsorden er valg av nytt styre.

Birdstep Technology er et norsk utviklingsselskap med en håndfull ansatte og en håpefull databaseteknologi kjent som IceBreaker. Siden mars i år, da det presenterte seg for offentligheten (se henvisning til relaterte artikler), har selskapet opplevd en opprivende personstrid mellom gründer og daglig leder Olaf Vethe, og markedsansvarlig Nina Christiansen.

Striden førte til at Christiansen forlot selskapet i juni, og virksomheten i England og i Texas er lagt død inntil videre. Etter det digi.no erfarer er det ellers særlig misnøye med styreformann Fredrik Mowinkel som ligger til grunn for beslutningen om å velge nytt styre mot slutten av september.

I miljøet rundt Birdstep har det vært ytret synspunkter om at gründeren bør avlastes fra stillingen som administrerende direktør og konsentrere sine krefter om utviklingsarbeidet. Vethe avviser at dette er aktuelt, og viser til først og fremst til selskapets økonomi.

Selskapet har endret utviklingsstrategi siden i vår. I mars het det at det første man ville utvikle, var løsninger som kunne gi langt raskere CD-ROM-databaser enn det som finnes i dag. Nå dreier det seg først og fremst om en svært kompakt - "ultrasmall footprint" - database for Windows CE, PalmOS og Epoc, altså lomme-PC-er.

- Det som er skjedd det siste halvåret, er at lommemaskiner er kommet veldig tungt inn i bildet, sier Vethe. - IceBreaker er en svært kompakt kjerneteknologi, og gir oss en unik posisjon til å hente store markedsandeler i bruken av adresselister, kalendre, e-post og så videre på lommemaskiner.

Teknologien som brukes i dag, bygger på flate filer.

- Det gjør at svartidene blir for store når datamengden overskrider et visst nivå. Selv om alt lagres på RAM-disk, altså i minne og ikke på disk, strekker ikke prosessorkraften til for å få ned søketiden i flate filer.

IceBreaker kjennetegnes ved en helt ny, pekerbasert måte å strukturere data på. Søketiden skal reduseres kraftig, selv uten indekser.

- Vi har demonstrasjonsutgaver av løsninger til PalmOS og Windows CE. Ferdige produkter vil vises på Comdex-messen i Las Vegas i november.

Nå gjelder det framfor alt å få til minst én kontrakt med en leverandør som er villig til å satse på IceBreaker som teknologi for personlige databaser på en lommemaskin.

- Det er klart at "proof of concept" ligger koplet mot en konkret kontrakt. Til uka skal en stor norsk aktør avgjøre om det skal satses på oss eller ikke, og vi arbeider direkte mot en rekke internasjonale aktører. Jeg er helt sikker på at det ikke vil ta for lang tid før minst én av disse prospektene er i boks.

Lars Johan Myrtrøen i Economic Consultants er mannen som har ordnet med investorer til Birdstep - og som også har noen aksjer selv. Han er like optimistisk som Vethe, og anslår Birdsteps markedsverdi til 100 millioner kroner - 30 millioner mer enn det anslaget som ble oppgitt av Vethe på pressekonferansen i januar.

Til toppen