Nytt «superglass» fra Corning

Nesten like holdbart som safir.

Nytt «superglass» fra Corning
Cornings Project Phire vil tåle både riper og fall, sier selskapet. Bilde: Corning

Det ser ikke ut til at smarttelefoner med safirglass blir like vanlige som forventet med det første, da materialet fremdeles er dyrt og vanskelig å jobbe med.

I mellomtiden ønsker den anerkjente glassprodusenten Corning, som står bak det vidt brukte Gorilla Glass, å befeste sin posisjon i markedet. Derfor viser de nå frem en skjermløsning som de hevder skal være ekstremt vanskelig å knuse, samtidig som det blir nesten like vanskelig å skrape opp som safir.

Corning bekreftet før helgen at de jobber med materialet, som de kaller for Project Phire. Selskapet regner med at de vil selge denne glasstypen mot slutten av 2015.

Corning-sjefen James Clappin sier at safir er utmerket for beskyttelse mot riper, men tåler ikke like godt å bli droppet. Derfor har selskapet utviklet et produkt som kombinerer robustheten til Gorilla Glass 4 med ripebeskyttelse som «nærmer seg» safir.

Gorilla Glass 4 er den nyeste varianten av Cornings teknologi, som finnes i svært mange smartmobiler og nettbrett, blant annet iPhone og Samsungs Galaxy-mobiler. I fjor høst var det svært mye snakk om at iPhone 6 skulle bruke safirglass, da Apple investerte stort i en fabrikk som skulle produsere dette. Dette prosjektet floppet, og Apple vendte tilbake til Corning.

Det spekuleres i at Project Phire kan også egne seg godt til smartklokker. I dag brukes safir på dyre klokker, og et rimeligere glass med egenskaper som ligner safir kan være en glimrende løsning for produsenter av høyteknologiske klokker, ikke minst Apple selv.