BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 2016 er klar

Kan lastes ned i dag.

Fritt frem for å teste nye Office.
Fritt frem for å teste nye Office. Bilde: Microsoft
22. sep. 2015 - 13:39

Som lovet for halvannen uke tilbake er Office 2016 for Windows nå tilgjengelig. Dermed er samtlige Office-produkter til Microsoft nå sluppet i sine ferskeste versjoner.

Les også: Nye Office får ny oppdateringsmodell

Det er et viktig poeng: Samarbeid og større fokus på nettsky er noe Microsoft har satset enda tyngre på i den nyeste versjonen av kontorpakken, og det er relevant for så mange som mulig å være på Office 2016 – pakken vil nå oppdateres samtidig på alle plattformer, og dermed skal alle brukere alltid ha de samme funksjonene og sikkerhetsfiksene.

Det er en del nye muligheter i Office 2016, selv om pakken for det meste fremstår som ganske uforandret visuelt.

Det er kanskje Word som har fått de fleste nyhetene: «Fortell meg»-funksjonen som lar brukerne søke etter relevante funksjoner mens man jobber med et dokument, for eksempel.

Mer samarbeid

Samtidig redigering av dokumenter er den store nyheten på tvers av Word, PowerPoint og OneNote, man kan altså se i sanntid hva andre med tilgang til dokumentet skriver inn, hvis dokumentet er lagret i nettskyen. Slike funksjoner har lenge vært tilgjengelige på webversjoner av Office og Google Docs, men har for første gang ankommet den store Office-pakken.

Det er også integrert Skype inn i dokumentene, slik at man kan sende meldinger eller dele skjerm med kontaktene sine.

Outlook 2016 har bedre søk, og skal i det hele tatt fremstå som smartere og mer moderne.

Det er også mye fokus på sikkerhet, med verktøy som skal minimere lekkasjer av sensitiv data, og nye verktøy for administrering og vedlikehold.

Les også: Endelig har Mac fått ny Office-versjon

Pakken kan lastes ned i dag av Office 365-abonnenter eller kjøpes som engangskjøp (også for Mac). Det vil rulles ut automatiske oppdateringer for forbrukere og SMB-kunder fra neste måned, og for større bedrifter fra neste år, skriver Microsoft i pressemeldingen.

Office 2016 er nå altså tilgjengelig for både Mac og Windows, og loves å alltid være oppdatert, samtidig som en berøringssentrisk versjon for Windows 10 nå også er sluppet, og som Office-applikasjoner er tilgjengelige for både iOS og Android, også der med ganske rik funksjonalitet. Med andre ord har Microsoft klart å rulle ut pakken til de aller fleste relevante plattformer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.