Office 2016 kommer senere i år

Microsoft gir flere detaljer om kontorpakken.

Office 2016 kommer senere i år
Berørings-PowerPoint på desktop og mobil. Bilde: Microsoft

Vi fikk allerede sett glimt av berøringssentriske Office på Windows 10-presentasjonen på onsdag.

Nå avslører Microsoft ytterligere detaljer om både denne - og neste - versjonen av programvarepakken.

Berørings-Office kommer altså til å være en del av Windows 10, og vil skaleres til å passe alle typer skjermer, fra smartmobiler til gigantiske Surface Hub, skriver Microsoft på bloggen sin. Pakken inneholder Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook.

Samtlige disse appene vil være forhåndsinstallerte på Windows 10 for mobiler, og vil være tilgjengelige til nedlastning fra Windows Store for andre enheter. En testversjon for de som tester Windows 10 allerede skal legges ut i løpet av de kommende ukene.

Outlook både på desktop og mobil.
Outlook både på desktop og mobil. Bilde: Microsoft

Microsoft er åpenbart fornøyde med de berøringsentriske applikasjonene, og påpeker hvor rik funksjonaliteten blir. Blant annet Outlook får nye berøringskontroller og innebygd Word-motor som lar brukerne skape rikere eposter, og det loves at vi ikke kommer til å savne tastaturet når vi jobber med Excel-regneark.

Insights for Office-funksjonen er også bygget inn i Word og henter inn ressurser fra nettet om man skulle vært interessert i mer informasjon.

I det samme blogg-innlegget kommer det en bekreftelse mange har ventet på: Nemlig at den neste fullverdige versjonen av Office, kalt Office 2016, kommer i løpet av andre halvdel av 2015.

Word på to skjermer.
Word på to skjermer. Bilde: Microsoft

Det er altså tre år siden den forrige versjonen, Office 2013. Den ble lansert i 2012. Utviklingen ser altså ut til å følge tradisjonen med tre år mellom hovedversjoner.

Det er ikke klart hvilke funksjoner Office 2016 vil bringe med seg. Microsoft skriver at denne nye utgaven vil være best tilpasset tradisjonelle brukere med mus og tastatur, og det er litt uavklart hvilket forhold berørings-Office og Office 2016 kommer til å ha til hverandre.