BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office Live ute av beta om to uker

Microsofts online-tjenester for småbedrifter blir snart allment tilgjengelige. Noen forblir gratis.

1. nov. 2006 - 09:03

Microsoft har varslet at deres online-tjeneste for småbedrifter, Office Live, avslutter beta-perioden 15. november. Da blir den allment tilgjengelig for brukere i Nord-Amerika. Omtrent samtidig vil tjenesten prøves i Frankrike, Japan, Storbritannia og Tyskland. I USA har beta-perioden omfattet rundt 160 000 testere.

Office Live er ikke en online-utgave av applikasjonene i kontorpakken Office, og heller ikke av Works-pakken, som er en idé Microsoft innrømmer å sysle med. Office Live tilbyr nettsted og 25 e-postkontoer med bedriftens eget varemerkede domene gratis, samt basistjenester for kundehåndtering og online-annonsering.

Office Live skal også koples til et regnskapssystem, Office Accounting Express 2007, som Microsoft kunngjorde i går. Koplingen letter blant annet arbeidet med å legge varer ut til salg på eBay.

Utover gratisutgaven «Office Live Basics» kommer betalversjonene «Office Live Essentials» og «Office Live Premium» til henholdsvis 20 og 40 dollar måneden. Da får man større lagringsplass online, flere e-postkontoer, muligheten til å opprette lukkede samarbeidssteder, samt tilgang til hjelpemidler for prosjektstyring, tidsplanlegging og dokumentforvaltning.

Microsoft skal også ha til hensikt å la tredjepart utvikle og tilby Office Live-tjenester. Et hundretalls partnere skal ha meldt seg på i første omgang. I løpet av november skal Microsoft gjøre et framstøt for å markedsføre Office Live overfor utviklere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.