Også Dell med på bølgen med mini-bærbare

Dell sier de snart vil tilby en ny serie med små rimelige bærbare for å konkurrere med Asus og HP.

Også Dell med på bølgen med mini-bærbare

Dell sier de snart vil tilby en ny serie med små rimelige bærbare for å konkurrere med Asus og HP.

Ifølge CNN Money og Wall Street Journal har en medarbeider ved taiwanske Compal Electronics, verdens nest største produsent av PC-er for store merkevarer, sagt at de framstiller en ny type rimelig og liten bærbar PC for Dell. Maskinen skal lanseres i juni. Leveransetakten vil utgangspunktet være 200.000 til 300.000 enheter i måneden, heter det.

Ifølge Mercury News, har Michael Dell bekreftet disse opplysningene på en pressekonferanse i Israel, der han kaster glans over feiringen av selskapets tiårsjubileum i landet.

Små og rimelige bærbare PC-er er blitt et viktig produkt for IT-bransjen. Målgruppen er dels skoleelever, dels forbrukere og dels profesjonelle som kan bruke dem til surfing, e-post og andre oppgaver som ikke krever en vanlig utrustet bærbar. I Israel beskrev Michael Dell målgruppen som mobile brukere og barn.

Pioneren er Asus med sin Linux-baserte Eee med 7 tommers skjerm. Den siste uken har både Intel og HP kunngjort egne modeller, og nå er det klart at også Dell er med på bølgen.

Dells mini-bærbar – av noen betegnet UMPC for «ultra mobile PC» – vil ha en 8,9 tommers skjerm, og vil ifølge meldingene prises fra 400 eller 500 dollar. Det er ikke lagt noe om operativsystem. HP og Intel lar kundene velge mellom Linux og Windows.

At Dell har valgt lansering i juni, tolkes dit hen at den mini-bærbare vil være utstyrt med en Intel Atom-prosessor, som er lovet til samme tid.

Det spekuleres i at Dell vil forhåndslaste maskinen med programvare fra Zing, et selskap de kjøpte i fjor og som framstiller musikkspillere. Hensikten med dette kan være å gjøre maskinen mer egnet til å styre musikksamlinger.

    Les også:

Til toppen