BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også kretsdesign på NT

Når Synopsys i neste uke annonserer Windows NT produkter, markerer det at et av det siste, store hullene i rekken av avanserte applikasjoner for arbeidsstasjoner basert på Intel og Windows NT, nå er i ferd med å bli fylt igjen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 1998 - 15:16

Synopsys er sammen med Cadence og Mentor de tre største selskapene som har spesialisert seg på programvare for elektronisk designautomatisering (EDA), det vil si programvare for design, simulering og syntetisering av elektroniske kretser.

Ifølge CNET medfører Synopsys' kommende annonsering at alle de tre selskapene har begynt konverteringen av sine produkter til Windows NT. Årsaken er selvsagt stadig høyere etterspørsel etter programvare til Windows NT

Steve Kleynhans, visepresident i analysefirmaet The Meta Group, forteller til CNET at denne typen applikasjoner krever store og kostbare arbeidsstasjoner.

Men Intel lager stadig kraftigere prosessorer, og prisene blir stadig lavere. Dermed kan PC-ene nå gjøre stadige inntog på det som tradisjonelt har vært Unix-maskinenes domener.

Synopsys vil konvertere storparten sine designverktøy til Windows i løp av året. Selskapet planlegger også støtte for Intel 64-bit prosessor, Merced.

Aart de Geus, president for Synopsys, sier i en pressemelding at Synopsys vil sørge for at Unix- og NT-versjonen vil være kompatible.

- En designer vil kunne bruke en Unix-arbeidsstasjon i én del av prosjektet, og en Windows NT arbeidsstasjon i den neste. Designeren vil ikke merke noen forskjell, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.