Bing Concierge Bot

Også Microsoft bygger mer intelligent, personlig assistent

Får trolig mye felles med Google Assistant.

Også Microsoft bygger mer intelligent, personlig assistent
(Bilde: Colourbox)

Får trolig mye felles med Google Assistant.

Personlige, digitale assistenter, altså av typen Siri og Cortana – ikke Palm, er selvfølgelig ikke noe nytt. Men framskrittene innen maskinlæring og andre fagfelt innen kunstig intelligens har i det siste vært så store at arbeidet med en ny generasjon assistenter er i full gang.

Denne uken avduket Google den kommende Google Assistant, som i første omgang skal bli tilgjengelig gjennom den kommende meldingsappen Allo. Nylig viste Dag Kittlaus, medgründer av tidligere Siri, fram en tidlig utgave av Viv-teknologien, som er en videreutvikling av Siri.

Nå viser det seg at også Microsoft har noe på gang, utover selskapets ferske satsning på chatboter.

ZDNet omtalte i går en stillingsannonse fra Microsoft hvor et kommende produkt som kalles for Bing Concierge Bot blir beskrevet. Det omtales som en høyst intelligent produktivitetsagent som kommuniserer med brukeren via en konversasjonsplattform. Som eksempler nevnes Skype, Messenger, SMS, WhatsApp og Telegram.

Som en menneskelig assistent

Ifølge stillingsannonsen gjøre assistenten det samme som en menneskelig assistent ville gjøre, å utføre ærende på vegne av brukeren, ved automatisk å fullføre oppgaver for brukeren. Kommunikasjonen mellom brukere og agent skjer med naturlige språk, også når agenten samler inn informasjonen den trenger før den utfører oppgavene, for eksempel ved å koble seg opp mot tjenesteleverandører.

Et eksempel på hva brukeren vil kunne be Bing Concierge Bot om, er «reserver bord for meg på et italiensk sted i kveld». Da vil agenten kunne svare «for hvor mange?». Dialogen fortsetter inntil agenten (og brukeren) har all den informasjonen som er nødvendig for å gjøre bestillingen på den restauranten brukeren til slutt velger.

Annonsen, som ikke lenger er tilgjengelig, fortalte trolig ingenting om tidshorisonten for dette produktet. Men det ble søkt etter en ingeniør som ønsker å delta i byggingen av agenten.

Til toppen