Økning i dotkonk

IKT-sektoren får bare flere og flere konkurser. Dotkonk har rammet 18 prosent flere selskaper så langt i år sammenliknet med første halvår i fjor.

Antall åpnede konkurser økte med 14 prosent i løpet av første halvdel av 2002, i forhold til samme periode i fjor. IKT-sektoren opplevde nok en gang en økning i åpnede konkurser. Sammenlignet med første halvår i fjor hadde sektoren 18 prosent flere åpnede konkurser i år, melder Statistisk Sentralbyrå.

For første gang siden 1993 ble det åpnet over 2000 konkurser i de to første kvartalene i 2002, nærmere bestemt 2174 av dem. Den store økningen i åpnede konkurser kom først og fremst i løpet av andre kvartal. I forhold til samme kvartal i fjor steg antallet åpnede konkurser med hele 40 prosent, til 1196 i siste kvartal, opplyser SSB i en pressemelding.

I år har det vært 111 åpnede konkurser innenfor IKT-sektoren mot 94 i samme periode i fjor.

Av landets 19 fylker hadde 11 flere åpnede konkurser sammenlignet med første halvår i fjor. Størst økning hadde Rogaland med 63 prosent, til 153 åpnede konkurser. For Oslo steg antallet med nesten 40 prosent sammenlignet med i fjor. Oppland og Telemark hadde derimot en reduksjon på henholdsvis 29 og 26 prosent i forhold til i fjor.

Det har vært en økning på om lag 6 prosent i antallet personlige konkurser i første halvår 2002 i forhold til tilsvarende periode i fjor. Personlige konkurser utgjorde den største andelen av åpnede konkurser med 40 prosent etter første halvår i år.

Til toppen