BEDRIFTSTEKNOLOGI

Økokrim-etterforsker satser privat

Tidligere spesialetterforsker i Økokrim, Svein Yngvar Willassen, har startet privat selskap. Frustrasjon med Politiets Datakrimsenter er en av grunnene.

7. aug. 2002 - 06:53

Tidligere spesialetterforsker i Økokrim, Svein Yngvar Willassen har startet for seg selv. Etter tre år i Økokrim, og med navnet sitt på de fleste profilerte datakrimsakene her til lands, har han hoppet av for å drive privat etterforskning.

Gjennom selskapet Willassen Dataetterforskning skal han tilby sikring av data og etterforskning av datakrim, kanskje spesielt for selskaper som ikke vil at offentligheten skal få snusen i eventuelle sikkerhetsproblemer.

Les også:


- Det er klart en blir jo litt frustrert når en er lovet en utvikling med så og så mange stillinger, oppbygging av datakrimsenter et cetera. Jeg hadde et ønske om å starte for meg selv, og jeg vurderte det slik at det har ikke blitt noen satsing (på PDS, red. anm.) hittil, og det ser ikke ut til å bli noen satsing på en stund heller, så da starter jeg heller før enn senere, sier Willassen til digi.no.

Han mener selskapet kan tilby noe unikt - nemlig Økokrim-kompetanse koblet med muligheten til å være anonym.

- Det har vært mye nedgang på børsene, mange som får sparken og mye snusk i IT-bransjen, og vårt selskap er en ny mulighet for de som trenger sikring. Foreløpig jobber jeg alene, for vi vil ikke gå ut med stor profil og stor risiko, forteller han.

Willassen kommer ikke til å ansette tidligere datasnoker med eventuelt mer eller mindre urent mel i posen.

- Vi vil aldri i livet satse på tidligere hackere, da ansetter vi heller fra politiet. Mye av det kommer av at kundene må kunne stole på oss, vi kan komme til å behandle mye sensitiv informasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.