KARRIERE

Økonomisjefer vil bli SAP-konsulenter

Etterspørselen etter SAP er nå blitt så stor at økonomi- og innkjøpssjefer vil omskoleres til SAP-konsulenter.

16. aug. 2005 - 07:32

Det er stor etterspørsel etter SAP-systemer i Norge, og et underskudd på SAP-konsulenter. Bransjen anslår at den trenger 100 flere sertifiserte SAP-konsulenter enn de 350 som finnes i dag.

I mai gikk store IT-selskaper som Accenture, Bouvet, Capgemini, IBM, R5, Spring og SAP sammen og arrangerte felles jobbmesse for å nå erfarne konsulenter og nyutdannede til det såkalte SAP-Akademiet.

    Les også:

Denne dagen fikk en overveldende respons, forteller administrerende direktør Sverre Hurum i Bouvet til digi.no, med nærmere 500 deltakere.

Hovedvekten av dem som møtte fram var nyutdannede. Men arrangementet avdekket også stor interesse for omskolering blant stabsansatte med ansvar innen økonomi, innkjøp, logistikk og markedsføring.

– Det er åpenbart at SAP-behovet har fått stabsansatte innen tradisjonelle fagområder til å tenke i nye baner, sier Hurum til digi.no.

Det er spesielt innen økonomi, innkjøp og logistikk trykket har vært stort. Men flere selskaper har nå også fått øynene opp for gevinsten med gode kundehåndteringsløsninger (CRM), som vil trekke til seg stabsansatte innen markedsføring tror Hurum.

Bouvet har som følge av SAP-dagen, annonsering og ryktebørsen klart å rekruttere 10 nye SAP-konsulenter.

Bouvet og Høyskolen i Stavanger undertegnet i fjor sommer kurskontrakt med SAP som innebærer at de er autorisert til å sertifisere SAP-konsulenter.

Selskapet har bare på ett år opplevd en rekordvekst i antall deltagere. I fjor høst meldte 200 deltagere seg på kurset, mens det i første halvår i år økte til 320 deltagere.

Kursansvarlig Ane Amundsen i Bouvet tror på enda større interesse som følge av SAP-akademiet. I stedet for å dele opp modulene over flere år, tilbyr Bouvet et fullverdig SAP-kurs over 25 dager.

Deltagere som har gjennomført kurset, blir sertifisert SAP-konsulent. Kurset koster 89.000 kroner, men deltagerne vil likevel spare 30 prosent i forhold til om de skulle dele det opp i forskjellige moduler.

5. september starter Bouvet opp med SAP-akademiet mot finans med seks deltagere. Bouvet vil også utvikle SAP-akademi mot HR, kundehåndtering og forretningsutvikling (business intelligence) som hver vil gå over 25 dager.

Ifølge Hurum har etterspørselen vært størst på økonomi, datavarehus, kundehåndtering og lønn- og personal.

Amundsen tror ikke manglende erfaring på kunderelasjoner er noen ulempe for stabsfolk.

– SAP er typiske prosjekter der mange fagfelter går inn i hverandre. Økonomisjefer kan sitt fag og kan være en kjempestøtte på å implementere en totalløsning, sier hun til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.