Økt salg av digitalkamera

Det selges stadig flere kamera her til lands, og en økende prosentandel av dem er digitale.

Salget av digitale kameraer fortsetter å stige - hittil i år er det i Norge solgt 23 prosent flere digitale kameraer enn i fjor, skriver Fotorådet i en pressemelding.

Vi bruker også mer penger på kameraer enn noen gang, mens vi i fjor brukte ca. 135 millioner på kameraer i første kvartal, økte dette til over 150 millioner i år.

I fjor hadde de tradisjonelle kameraprodusentene 75 prosent av det digitale kamerasalget i Norge, året før var dette 60 prosent. Det ser ut til at denne trenden bare fortsetter - for i løpet av årets tre første måneder har de kjente kameramerkene nå 80 prosent av markedet.

- Det tok litt tid før alle de kjente kameramerkene var på plass. Men når nå salget virkelig tar av, så viser det seg altså at publikum velger de etablerte kameramerkene, sier informasjonssjef Knut Førsund

Fortsatt selges det flere analoge kameraer enn digitale, og ikke minst er andelen ute blant forbrukerne langt størst av vanlige kameraer - og slik vil det være lenge ennå. Filmprodusentene utvikler fortsatt stadig bedre filmer, folk med analoge kameraer kan ta det helt med ro, mener han.

Til toppen