Økt støtte til Icahn blant Yahoo-aksjonærer

At Microsoft selv har omformulert sitt mål med Yahoo, hindrer støtten fra å bli enda større.

Økt støtte til Icahn blant Yahoo-aksjonærer

At Microsoft selv har omformulert sitt mål med Yahoo, hindrer støtten fra å bli enda større.

Investor Carl Icahn fikk i går støtte fra flere Yahoo-aksjonærer i sin kamp for å kaste styret i Yahoo og få Microsoft til å fremme et nytt bud på hele selskapet, skriver Wall Street Journal.

Det som hindrer enda flere Yahoo-aksjonærer fra å støtte Icahn, ser ut til å være Microsoft selv. Det ble kjent mandag at Microsoft forhandler med Yahoo om et alternativ til et oppkjøp. Lekkasjer fra disse forhandlingene tyder på at Microsoft ønsker en løsning der Yahoo selger unna deleide datterselskaper i Kina og Japan, selger Yahoos søketjenester til Microsoft, og lar Microsoft kjøpe en minoritetspost i det som da blir igjen av Yahoo.

Icahn skal ha sagt at han vil foretrekke at Yahoo samarbeider med Google dersom det ikke er mulig å få Microsoft til å kjøpe hele Yahoo. Det innebærer at støtte til Icahn betyr at man samtidig uttrykker motstand til de pågående forhandlingene mellom Microsoft og Yahoo. Mange Yahoo-aksjonærer kan tenkes å oppfatte det som lite hensiktsmessig å gjøre noe slikt.

Ifølge Wall Street Journal har Icahn 10 millioner Yahoo-aksjer og opsjoner på ytterligere 49 millioner aksjer. Det gir ham i så fall kontroll over 4,3 prosent av Yahoo. Han har tidligere fått støtte fra hedgefondinvestor John Paulson som med 50 millioner Yahoo-aksjer har en andel på 3,7 prosent.

I går sa investor T. Boone Pickens i et intervju med CNBC at han har kjøpt 10 millioner Yahoo-aksjer – rundt 0,75 prosent av selskapet – og akter å følge ethvert initiativ fra Icahn.

Hedgefondet Third Point, som styres av Daniel Loeb, skal være i ferd med å kjøpe seg opp i Yahoo, men skal ennå ikke ha nådd opp i 10 millioner aksjer. Loeb har gitt klart uttrykk for sin støtte til Icahn.

    Les også:

Til toppen