OL i 2002 - fortsatt ikke på Internett

IOC sliter med å få på plass gode løsninger for OL-dekning på nettet. Og det blir ikke bedre når selskapet som skulle drive de offisielle nettsidene har sagt takk for seg.

IOC sliter med å få på plass gode løsninger for OL-dekning på nettet. Og det blir ikke bedre når selskapet som skulle drive de offisielle nettsidene har sagt takk for seg.

Skyene samler seg på netthimmelen for vinter-OL i Salt Lake City i 2002. Selskapet som skulle drive de offisielle nettsidene har takket for seg, mens IOC fortsatt ikke har funnet noen god løsning på "problemet" Internett.
IOC slet ifjor også, under OL i Sydney. Selv om IBM sørget for at de offisielle nettsidene oppførte seg pent, var det mange medieorganisasjoner som klaget over strenge regler for OL-dekning på egne nettsider.


Problemet er at TV-organisasjoner som NBC har betalt avsindige summer for å ha enerett på dekning i sitt territorium, og dermed vil ikke IOC bare la hvem som helst sende en videostrøm fra arenaene og ut på nettet.

Flere kringkastere digitoday.no snakket med i forbindelse med OL i Sydney, mente det var nettopp NBC som hadde presset IOC til å stenge ute en hel rekke nettbaserte nyhetsorganisasjoner.


Ifølge CNet News har den Internasjonale Olympiske Komité hanket inn hele 47 milliarder kroner fra verdens kringkastere, i en avtale som går frem til 2008.

Den største andelen kommer fra NBC, som har tømt lommene og overført i overkant av 32 milliarder kroner for rettighetene i USA.

- Tiden er moden, kanskje overmoden, for å gi nettpublikasjoner akkreditering og inkludere Internett som et medium, sier en talsmann for USAs olympiske komité til CNet.

På en konferanse i Lausanne ifjor høst, sa IOC at de vil akkreditere noen flere nettorganisasjoner til Salt Lake, men at de ikke vil tillate overføring av lyd eller video fra arenaene.

Den eneste nettsiden som fikk lov til det under Sydney-OL, var en som er eid av NBC.

TV-kanalen driver nettsiden NBColympics.com, som hadde anstendige besøkstall under Sydney-OL. Sidene ble drevet i samarbeid med Quokka Sports, som nå er konkurs.

Og selskapet bak SaltLake2002.com, Logictier, meldte seg ut av løpet tidligere denne måneden, men skal drive nettstedet inntil IOC får inn andre støttespillere.

Til toppen