Da OL i Sydney gikk av stabelen tidligere i år, sendte IOC sine detektiver ut på Internett for å lete etter levende bilder.
Kringkasterne betalte dyrt for sine eksklusive rettigheter, og den internasjonale olympiske komitéen skulle sørge for at ingen brøt de rettighetene.
Videorobot skal ta OL-pirater
Full forvirring om OL på Internett
Hvis man kan garantere at videosignalene man sender ut på nettet holder seg innenfor landegrensene, er det greit.
Hvis man ikke kan garantere dette, så er det uaktuelt å legge ut video- eller lydklipp på Internett.
IOC har nå bestemt seg for denne restriksjonen for å beskytte TV-selskapenes investeringer, skriver BBC Online.
Flere nyhetsorganisasjoner har reagert kraftig på IOCs avgjørelse, og analytikerne mener modellen er dødsdømt.
- Det skulle ikke være IOCs jobb å avgjøre hvordan og hvor publikum ser det de vil, sier Philip Melchior Han er sjef for Reuters Media, som dro IOC til rettsalen for å få bedre adgang til Sydney-OL.
IOC sier de vil revurdere sin politikk til vinterlekene i 2010, mens det frem til da bare vil bli begrenset adgang for visse kringkastere i visse territorier.
Under OL i Sydney testet IOC bredbåndsvideo over Internett, men kun for et begrenset antall kunder i USA og Australia. Prosjektet, som blant annet involverte IOCs samarbeidspartner NBC oppnådde begrenset popularitet, blant annet fordi sendingene i USA ble lagt ut nærmere ett og et halvt døgn etter at de gikk av stabelen i Australia.
- Enhver forretningsmodell som baserer seg på å kontrollere innhold, er dømt til undergang, sier Neil Bradford, administrerende direktør i analyseselskapet Forrester Research UK.
Han mener at Internett endrer måten folk følger sine favoritt-idretter og utøvere. Undersøkelser som BBC får referert viser at 50 prosent av seerne brukte Internett samtidig, for å skaffe seg bakgrunnsinformasjon og holde seg oppdatert.