Om kule dingser, Mikke Mus og video over Internett

Denne uken arrangerte folkene bak den populære lyd- og video-avspilleren RealPlayer en konferanse med fokus på internett-kringkasting. digi.no dro pliktskyldigst til Paris.

RealNetworks inviterte til konferanse om kringkasting over Internett. RealNetworks´ RealPlayer-teknologi er svært populær, og benytter seg av det man kaller ´streaming´ for å sende levende bilder med lyd over nettet.

Journalister, reklamefolk, TV-selskaper og andre interesserte fra hele verden flokket til arrangementet for å lære om teknologien, spise god mat og rappe med seg så mange gratis promotion-penner og annet fancy utstyr som utstillerne deler ut for å lokke deltagerne til sin stand.

Og fancy utstyr ble det, derav tittelen kule dingser.

Konferansen ble arrangert på EuroDisney utenfor Paris, men Mikke Mus så vi lite til, selv om vi tasset litt rundt i fornøyelsesparken for å finne et sted å drikke ...saft og se fotballkamp.

Vi så en fyr som lignet litt, men det viste seg å være en utkledd franskmann med pipestemme.

Video over internett ble det også, men først til dingsene.

digi.no har kåret dingse-vinnerne på konferansens produkt- og sponsor-utstilling. Alle utstillerne hadde noe med video på Internett å gjøre, enten de viste frem store datamaskiner som kan lagre og indeksere video i avanserte databaser, selger videoredigeringsutstyr, portable streaming-datamaskiner, høykapasitets datanettverk over hele verden eller konsulenttjenester med fine navn.

Selvfølgelig kommer RealNetworks i egen klasse - tross alt var det deres eget arrangement - men i tillegg delte de ut en av de beste dingsene på hele showet: En veldig tøff ´stressball´ i gummi, med små plastperler inni, og i glade farger.

Meget bra.

Andre selskaper hadde også prøvd seg på stressball-trikset, men får minuspoeng for dårlig klembarhet på ballen.

Et annet sted fikk vi kopper med logo, og selv om dette er remedier i klassen "kjekt å ha" så er det uansett litt kjedelig.

Forutsigbart liksom.

Lenger opp på lista kommer en av hovedsponsorene for arrangementet, MadgeWeb, som delte ut en penn som lyser kraftig rødt når man trykker på en knapp. Pennen lå attpåtil i et eget lite etui og hadde med ekstra blekk i tilfelle man går tom.

Svært bra, dette tar seg opp.

Pennen ble dessuten delt ut av en glad, rødmusset brite som hadde jobbet i med skandinaviske TV-selskaper i mange år, og som lykkelig proklamerte at han hadde kommet seg fra vår nordlige drikkekultur uten varige mén.

Øverst på pallen finner vi selskapet LoudEye, som selger tjenester og utstyr for den som vil putte video og lyd på Internett. Selskapet får poeng både for dingsene og for totalopplevelsen. De delte ut drops i kredittkortformede, gjennomsiktige esker, men de delte også ut god, gammeldags strikkball. For den som ikke vet eller husker (eller helst vil glemme), så er strikkball en bordtennisracket med en strikk festet i en ball. Så slår man ballen, og kan spille strikkball med seg selv til man går lei.

Som om ikke dette var nok hadde de også en av de fineste standene, og sjefen delte ut visittkort med tittelen ´Shogun of Europe´.

Sånt er vanskelig å slå.

Når det gjelder video på Internett får vi komme tilbake til saken.

Til toppen