RESULTATERFINANS

Omfattende nettsvindel avdekket

Nettsvindlere herjer som aldri før, med falske nettsider og systematisk investerings-lureri, skal vi tro en fersk undersøkelse.

25. apr. 2001 - 06:04

En månedslang undersøkelse som nyhetstjenesten Silicon.com har utført, viser at det fortsatt foregår omfattende svindel-operasjoner på nettet.

Undersøkelsen har tatt for seg større operasjoner, som for eksempel nesten perfekte kopier av nettsider tilhørende større selskaper, fra telekom til investeringsbanker. En side tilbød en eksakt kopi av nettstedet til en av verdens største teleselskaper, med det formål å lure kunder til å taste inn både kredittkortnummer og abonnementsopplysninger.

Profesjonelt utseende nettsider gir et skinn av autoritet som har fristet mangt et tvilsomt opplegg til å etablere nærvær på web-en. Blant annet skal endel "investeringsbanker" blitt etablert, noe som har fått det britiske kredittilsynet til å pusse brillene.

Silicon.com skriver også at de fleste større finansinstitusjoner som blir utsatt for svindel unnlater å rapportere dette grunnet frykt for dårlig PR og tap av tillit.

Dette gjelder også privatpersoner og investorer, som gjerne holder munn for å slippe å bli betraktet som lettlurte.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.