Omfattende sensor-støtte i Windows 10 

Klart for tingenes internett.

Omfattende sensor-støtte i Windows 10 
Windows 10 vil inneholde drivere for mange typer avanserte sensorer, noe som bør gjøre jobben lettere for utviklere. Bilde: Microsoft

Et felles grensesnitt og drivere i Windows 10 vil sørge for at operativsystemet vil støtte en lang rekke eksterne sensorer rett ut av esken. Det ble kunngjort på WinHEC-konferansen i Kina forrige uke (via PC World). 

Grensesnittet vil kunne lese data fra sensorer som leser temperatur, bevegelse, nærhet, biometriske data, helse og andre parametere. 

Ikke nok med det, operativsystemet vil være designet slik at det vil være kompatibelt med typer sensorer som enda ikke er tilgjengelige. 

Takket være denne støtten ser Microsoft for seg at produsenter av enheter vil kunne legge til sensorer som leser luftforurensning, ultrafiolett lys, høyde og andre typer data, noe som åpner for mye rikere funksjonalitet.

Les også: Nå kan du lage universielle Windows-apper.

Det har allerede vært snakket om Windows 10-funksjoner som bruker diverse typer sensorer, fra Continuity-grensesnittet som kjenner om man plugger et tastatur inn (eller ut) av en hybridmaskin, eller Hello, som er et innebygd system for biometrisk autentisering.

Enkle løsninger

Det nye rammeverket vil sørge for at tredjeparts-produsenter av utstyr får tilgang til drivere som sørger for at deres sensorer vil fungere sømløst, uten at man skal trenge å utvikle dedikerte drivere. 

Dette betyr at Windows 10 vil kunne kjøres på flere enheter enn bare tradisjonelle datamaskiner og nettbrett. Også maskinvare som er avhengig av sensorer vil kunne bruke det nye operativsystemet.

Dette må du ha for å kjøre Windows 10.

Samtidig er det tydelig at Microsoft tar tingenes internett seriøst, sensorstøtten kombinert med den kommende miniversjonen av Windows 10 for små enheter vil sørge for at operativsystemet vil kunne drive mange varianter av sammenkoblede «ting». Data fra slike kilder kan deretter samles inn og sendes til Microsofts Azure-tjeneste for analyse.