BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ond orm sprer sensitiv informasjon

Tenk deg at det hvert eneste minutt ble sendt ut sensitive, taushetsbelagte, virksomhetskritiske dokumenter fra din bedrift til dine konkurrenter, til pressen, til hvem som helst. Det er virkeligheten for endel bedrifter som er blitt angrepet av SirCam-ormen

7. aug. 2001 - 07:40

Knut Forså
Normandigitoday

MessageLabs


- Helt klart den verste ormen vi har sett til nå. At et virus er i "in the wild" i to uker er svært uvalig. SirCam er cirka 50 prosent større enn noe annet virus eller noen annen orm vi har sett, noen sinne, sier han.

Mange bedrifter oppdaterer ikke sikkerhetsprogramvaren sin, noe som i dette tilfellet setter dem i fare for å lekke informasjon til konkurrenter.

- Viruskontroll er ferskvare - hvis du ikke oppdaterer er det bortkastede penger.

Det som er spesielt med SirCam er at den leter opp e-postadresser i Temp-filen, slik at om du har vært inne og kikket på en konkurrents nettsider, så kan ormen lete opp adressene på denne siden og sende dokumenter fra din harddisk rett i fanget på dem.

SirCam har allerede en spredning som langt overgår LoveLetter og Melissa tilsammen, ifølge Kaspersky Labs.

Flere aktører i bransjen har de siste dagene gått ut og beklaget den manglende oppmerksomheten rundt SirCam - som til dels druknet i oppstyret rundt Code Red.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra