OnePlus tar kontroll

Offentliggjør sitt eget operativsystem.

OnePlus tar kontroll
OxygenOS er navnet. Bilde: OnePlus

Den kinesiske mobiloppstarten OnePlus fikk mye oppmerksomhet i fjor da de viste frem sin rimelige, men solide smartmobil OnePlus One. De klarte også å skape diskusjon rundt mobilen ved å opprette en eksklusiv venteliste for potensielle kjøpere.

I utgangspunktet bygde OnePlus One på det Android-baserte Cyanogen-operativsystemet. Cyanogen og OnePlus fikk imidlertid et trøblete forhold da smartmobilen ikke kunne selges i India grunnet en avtale mellom Cyanogen og den indiske mobilprodusenten Micromax. Etter mye frem og tilbake og mange beskyldninger, ble salgsforbudet opphevet.

OnePlus bestemte seg tydeligvis likevel å kutte forbindelsene til Cyanogen, og utvikle sitt eget ROM, også basert på Android.

Utviklingen er i tidlig fase, men OnePlus gjør det tydelig at de ønsker å bygge operativsystemet fra grunnen av, med fokus på ytelse, åpenhet, tilpasning og minimalt med unødvendige funksjoner og programmer. Systemet skal være et produkt som de selv har lyst å bruke, samtidig som de tar i betraktning ønskene til deres kunder og brukere.

I første omgang er det navnet på operativsystemet som er offentliggjort, og demokratisk nok er det en belgisk forumbruker som foreslo det: OxygenOS.

OnePlus snakker poetisk om hvordan oksygen er ukomplisert, men kraftig. Akkurat som deres kommende operativsystem.

Det oppgis ikke mye mer informasjon enn det, men OnePlus lover å avsløre mer informasjon den 12. februar.