BEDRIFTSTEKNOLOGI

OnePlus vil bli nye Xiaomi 

Søker etter investorer.

OnePlus One (bildet) får en oppfølger i år.
OnePlus One (bildet) får en oppfølger i år. Bilde: OnePlus
15. apr. 2015 - 15:08

Kinesiske OnePlus har allerede fått en god del oppmerksomhet. Da selskapet lanserte sin første mobil, kalt One, opererte de med en bestillingsliste og invitasjoner, og klarte dermed å skape et litt mystisk og eksklusivt inntrykk. 

Samtidig følger de en filosofi som mange andre kinesiske mobilselskaper har adoptert. Å lansere produkter som er veldig kompetente, har design i fokus og gode spesifikasjoner, samtidig som de koster langt mindre enn konkurrenter fra Samsung eller Apple. Det er denne tilnærmingen som har gjort Xiaomi til en suksess, samtidig som selskapet dyrker et nært forhold til sine fans.

Les testen av OnePlus One hos Teknisk Ukeblad.

Nå vil altså OnePlus ha en bit av denne kaken, skriver Bloomberg. Selskapets grunnlegger, 25 år gamle Carl Pei, vil nå innta Silicon Valley. Eller rettere sagt, han er ute etter Silicon Valley-penger. Pei skal være i forhandlinger med flere investorer i California, uten at han vil avsløre hvem det er og hvor mye penger det er snakk om.

Planene er klare

Det er likevel ingen tvil om at OnePlus har store mål. Selskapet ble startet av Pei og en håndfull kolleger i 2013, og ønsker å passere 1500 ansatte i løpet av året. 

Det planlegges også to nye modeller i år, og å tidoble produksjonen i løpet av 2016. 

I fjor solgte OnePlus en million eksemplarer av sin første mobil, i år planlegger de å selge mellom tre til fem millioner, og neste år er målet ti millioner. 

Oppfølgeren til One-mobilen, kalt Two, ventes i tredje kvartal 2015. I tillegg kommer det en rimeligere modell mot slutten av året.

Les også: OnePlus-operativsystemet er her.

I motsetning til Xiaomi, som foreløpig kun selger telefonene sine i Kina og noen få andre land, har OnePlus skaffet seg mange kunder i vesten. Ved smarte markedsføringsteknikker fremstår disse kundene også som veldig lojale. 

OnePlus vil fortsette med invitasjonssystemet når de slipper sin Two-mobil, mens den første modellen vil først da bli bredt tilgjengelig. 

Med pengetilskudd fra amerikanske investorer kan OnePlus helt klart bli et selskap det er verdt å følge med på. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.