KUNSTIG INTELLIGENS

OpenAI starter butikk: Snart kan du kjøpe dine egne snakkeroboter

Skal tilby skreddersydde GPT-er.

OpenAI har stadig planer på gang, og nå kan du snart kjøpe skreddersydde GPT-er fra en egen butikk.
OpenAI har stadig planer på gang, og nå kan du snart kjøpe skreddersydde GPT-er fra en egen butikk. Illustrasjonsfoto: Markus Mainka/Colourbox/59868783
6. jan. 2024 - 16:25

Etter at OpenAI tok verden med storm med sin mye omtalte chatbot Chat GPT, har selskapet vært på hugget med å bygge tjenesten videre ut. I november kom det en stor nyhet, da OpenAI kunngjorde at de skulle tilby unike, skreddersydde versjoner av snakkeroboten.

Som et ledd i denne satsingen opplyste selskapet at de planla en egen «butikk» for skreddersydde GPT-er. Nå har OpenAI avslørt at denne skal lanseres neste uke, noe blant andre nettstedet TechCrunch rapporterer.

Søkefunksjon og rangeringssystem

Nyheten kom via e-poster som OpenAI har sendt ut til utviklere, og som har blitt offentliggjort blant annet på X. Butikken skule egentlig lanseres i november, men har blitt utsatt til inneværende måned.

Den nye GPT-butikken skal altså by på GPT-er som verifiserte brukere selv har bygget. Som OpenAI opplyste i sin opprinnelige kunngjøring, vil butikken ha en egen søkefunksjon og et rangeringssystem som gjør de mest populære kreasjonene mer synlige.

Ifølge selskapet vil det bli mulig for brukere å tjene penger på at andre benytter GPT-ene de har skapt – en funksjon som skal rulles ut i løpet av de neste månedene.

De egendesignede GTP-ene kan benyttes av enkeltpersoner, men retter seg i stor grad også mot bedrifter, hvor de kan benyttes internt og er spesialtilpasset bedriftens unike behov og avdelinger.

På utviklersiden vil det bli mulig å lage API-er (programmeringsgrensesnitt) til GPT-ene som legger til rette for integrering av eksterne data og interaksjon med andre elementer. For eksempel kan GPT-ene kobles til databaser og epost-innbokser, eller de kan brukes som shoppingassistenter.

Etterspurt av brukere

OpenAI lover at den samme personvern- og sikkerhetspraksisen vil gjelde for de brukergenererte GPT-ene. Dette innebærer blant annet at samtalene med GPT-ene ikke deles med de som har designet dem, og designeren kan også velge hvorvidt samtalene skal brukes til å trene modellen videre.

Ideen om å tilby skreddersydde GPT-er er en videreføring av den såkalte «custom instructions»-funksjonen som ble kunngjort tidligere i år – som lar brukere legge inn instrukser, preferanser og kriterier som snakkeroboten legger til grunn når den genererer svarene sine.

Siden lanseringen av den funksjonen har brukere ifølge OpenAI uttrykket ønske om enda flere måter å skreddersy og kontrollere Chat GPT-opplevelsen på, og det er denne etterspørselen OpenAI nå håper å møte.

Å designe sine egne GPT-er krever ingen ferdigheter innen koding, og OpenAI sier det skal være mulig å lage sin egen GPT til nesten ethvert behov, med bare enkle instrukser. I skrivende stund har funksjonaliteten ennå ikke blitt rullet ut i sin helhet.

Selskapet har allerede lagt ut et knippe eksempler på skreddersydde GPT-er som brukere kan benytte seg av.

Illustrasjonsbilde.
Les også

OpenAI med store nyheter:: Nå kan du lage din egen versjon av ChatGPT

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.