Opera-Jon satser på mattespill

Skal ta norsk spill ut i verden.

Opera-Jon satser på mattespill
WeWantToKnow har stor suksess med sitt mattespill Dragonbox. Nå har de invitert inn Opera-gründer Jon von Tetzchner inn som eier. Bilde: Per Ervland

Det Oslo-baserte oppstartsselskapet WeWantToKnow har gjort stor suksess med mattespillet DragonBox for nettbrett. Nå har selskapet gjennomført sin første finansieringsrunde og har fått inn Opera Software-gründer Jon von Tetzchner på eiersiden. Etter at von Tetzchner forlot Opera Software har han varslet at han kommer til å gjøre investeringer i oppstartselskaper.

Dragonbox har ifølge selskapet blitt lastet ned på 20 prosent av alle iPad-nettbrettene i Norge. Kapitalen som von Tetzchner nå skyter inn i selskapet skal brukes på en global lansering av mattespillet. Spillet skal lære barn å løse ligninger på en helt ny måte. Bare etter få timers bruk kan spillerne lære å løse avanserte matteoppgaver, mener selskapet.

– Jeg er svært glad for å ha blitt invitert in som en tidlig investor i WeWantToKnow. Jeg har selv tre barn og ser verdien av et spill som kan lære mine barn å løse ligninger på to tomer. Det folkene bak selskapet har gjort er noe jeg tror vil «disrupt» utdanningssektoren, og det vil jeg være med på, sier von Tetzchner i en pressemelding.

Det er Jean-Baptiste Huynh, sammen med de tidligere Opera Software-direktørene Christen Krogh og Rolf Assev, som startet selskapet.

Jean-Baptiste Huyhn har opplevd stor suksess med mattespillet Dragonbox i Norge. Selskapet bak, WeWantToKnow har nå store globale ambisjoner for spillet.
Jean-Baptiste Huyhn har opplevd stor suksess med mattespillet Dragonbox i Norge. Selskapet bak, WeWantToKnow har nå store globale ambisjoner for spillet. Bilde: Marius Jørgenrud

– Pengene vi har fått fra Jon vil bli brukt til å ansette verdensledende spillutviklere og designere samt lansere spillet i andre nøkkelmarkeder, sier Huynh i meldingen fra selskapet.

Han forteller at de har hatt stor pågang fra investorer, men at selskapet valgte bare å ta inn kapital fra Opera-gründeren.

– Han er en langsiktig investor, og viktigst: Han deler våre verdier og visjoner om hvordan man kan bygge et levedyktig globalt selskap, sier WeWantToKnow-gründeren.

    Les også: