UTVIKLING

Opera kobles til webkameraet

Nok et skritt for å gjøre nettlesere mindre avhengige av plugins.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mars 2011 - 08:53

Skal man i dag benytte pc-ens eller den mobile enhetens webkamera i forbindelse med en webapplikasjon, for eksempel for videokonferanser, er man nødt til å ta i bruk pluginteknologi som Flash Player eller Silverlight. Men det er ønskelig at dette kan unngås, særlig på mobile enheter hvor støtte for slike plugins er temmelig mangelfull. Derfor jobbes det med å bake inn støtte for dette direkte i nettleserne, basert på åpne webstandarder.

Opera Softwares Rich Tibbett kunngjorde i dette blogginnlegget at selskapet har laget en versjon av Opera Mobile for Android som gjør det mulig for webutviklere å få tilgang til og samhandle direkte med enhetens webkamera via JavaScript. Dette er gjort ved hjelp av programmeringsgrensesnittet getUserMedia, som først ble introdusert i en foreslått standard i forrige uke.

I blogginnlegget er det et enkelt eksempel på hvordan videostrømmen fra enhetens kamera kan vises i video-taggen på en webside.

Den samme nettleseren har også fått støtte W3Cs foreløpige utkast til DeviceOrientation Event Specification. Den beskriver to hendelsestyper i DOM (Document Object Model) som tilbyr informasjon om orienteringen til vertsenheten.

I blogginnlegget er det et kodeeksempel på hvordan det er mulig å lage et enkelt kompass med litt HTML og JavaScript, basert på den kommende spesifikasjonen.

Tibbet skriver videre at dette dreier seg om prototyper og at spesifikasjonene når som helst kan bli endret uten varsel. Opera Software planlegger dog å teste ut den samme funksjonaliteten i nettlesere til andre større plattoformer.

Selskapet planlegger også blant annet å støtte lydstrømmer fra mikrofoner i nettleseren og å tillate at disse strømmene blir tildelt til audio-elementer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.