OPERA

Opera lansert som alternativ til Chrome på Chrome OS

Optimalisert for tastatur og mus.

Den første utgaven av Opera for Chrome OS, her i mørk modus.
Den første utgaven av Opera for Chrome OS, her i mørk modus. Illustrasjon: Opera Software
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juli 2021 - 09:20

Den eneste nettleseren som til nå har vært optimalisert for å kjøre på Chrome OS, er Googles egen Chrome. I tillegg er det mulig å kjøre en rekke nettlesere som egentlig er lagd for å kjøre på helt andre plattformer, inkludert de fleste som finnes til Android, Linux-distribusjoner, ja til også med til Windows. Men tilsynelatende har ingen av disse offisiell støtte for Chrome OS. 

Dermed har Opera Software trolig rett når selskapet i dag hevder at det lanserer det første virkelige alternative til Chrome på Chrome OS. 

På høy tid

– Chromebooks, med sitt brukervennlige grensesnitt og sine berøringsskjermer, er
utmerkede PC-er for folks daglige behov. Vi bestemte oss for at det var på høy tid at
brukerne fikk tilgang til en god, alternativ nettleser, med et unikt sett med funksjoner –
både nyttige og morsomme, sier Stefan Stjernelund, produktsjef for Opera for Android, i en pressemelding. 

Les også

 Interessant nok er Chrome OS-versjonen av Opera basert på Android-versjonen av nettleseren, men den er optimalisert for å være en skrivebordsnettleser hvor brukeren benytter fysisk tastatur og mus. Dette gjøre at blant annet tastatursnarveier som Ctrl+T og Ctrl+L fungerer. 

Opera for Chrome OS kommer med god del av den funksjonaliteten Opera Software har introdusert i selskapets nettlesere de siste årene, inkludert tilgang til en gratis VPN-tjeneste, kryptolommebok, annonse- og sporingsblokkering, samt beskyttelse mot GDPR-dialogbokser. 

Nettleseren er tilgjengelig via denne lenken.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.