Opera lar deg sy din egen nettleser

Opera har lansert online-tjenesten "Composer" som lar enkeltpersoner og bedrifter lage skreddersydde utgaver av den populære norske nettleseren.

Norsk Opera Software lager bølger på den pågående PCExpo i New York. En ny online-tjeneste, Opera Composer, gir enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner muligheten til å lage en skreddersydd utgave av nettleseren. Skreddersømmen kan brukes både til den gratis, annonsefinansierte versjonen, og til den lisensierte, annonsefrie utgaven.

Skreddersyingen foregår på web. En trinnvis veileder gjør arbeidet så enkelt som mulig. Du kan skreddersy så lite eller så mye du vil, fra enkel grafikk til oppstartside med lenker og bokmerker.

Tjenesten skal appellere til flere enn entusiaster som ønsker å få et personlig snitt på surfingen, og bygge en egen portal med nyhetslister, e-post osv. En viktig målgruppe er organisasjoner og bedrifter som søker nye metoder for å bygge fellesskap og mønstre lojalitet. Composer leverer en eksekverbar fil som installerer den tilrettelagte nettleseren. Denne kan distribueres videre, enten fritt hvis den opprinnelige nettleseren er annonsefinansiert, eller etter avtale hvis man ønsker å kun fremme egne tjenester.

Den kommersielle siden ved Composer fremmes gjennom et eget partnerskapsprogram, rettet mot tjenesteleverandører, portaler, frivillige organisasjoner, skoler, utstyrsleverandører, offentlige organisasjoner, banker, intranett og så videre.

Foreløpig er Composer bare tilrettelagt for Windows-plattformen. Opera lover at støtte til andre plattformer vil komme. Siden Composer leveres som en gratis online-tjeneste, og ikke som et verktøy som må installeres lokalt, kan man vente at den vil utvides med stadig ny funksjonalitet etter hvert som de første brukerne melder tilbake om sine erfaringer og ønsker.

Til toppen